Når æblerne begynder at modnes i september, kan det kun være en ting at gøre med æblerne – bage kage med æbler! Disse æblekage cookies er mit bud på en lækker måde at få æbler ind i en kage. En sød lille fis af en kage med massere af æblesmag og et hint af kanel sammen med den søde cookie med hvid chokolade. Den er super nem at lave og tager virkelig kun 5 minutter at bikse sammen plus bagetid, og hvis ikke du kan vente til de køler af, så smager de altså også godt varme 😉 Måske endda med en kugle is til den varme cookie, og så har du en æblekage dessert frem for blot en cookie? Så har du lyst til æblekage cookies lige nu, så er det bare at gå igang! God bagning af de mange æbler og efterår 🙂
Ingredienser til æblekage cookies:
Antal æblekage cookies: 9 store cookies
Sværhedsgrad: nem
Arbejdstid: 5 minutter + bagetid
- 130 g smeltet smør
- 100 g brun farin
- 80 g sukker
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk kanel
- 1 æble i tern
- 100 g hvid chokolade
- Kanelsukker af kanel og rørsukker
Fremgangsmåde:
- Smelt smør og bland det med sukker og brun farin
- Tilsæt æg og rør det sammen til det lysner
- Tilsæt herefter en blanding af mel, kanel og natron og rør dejen sammen
- Hak æbler og tilsæt dejen
- Tilsæt sidst hvid chokolade
- Lav kugler med en kugleske eller tril dem nensomt i hånden
- Drys kuglerne med kanelsukker
- Bag på en bageplade ved 200 grader alm ovn i 7-10 minutter til gyldne
- Afkøl og spis
Velbekomme 🙂
Find iøvrigt en reel for hvordan de små kager er lavet på instagram her
Hvis du er vild med den her årstid og æbler, så skal du helt sikkert prøve flere af bloggens æbleopskrifter:
Kan de rå kugler fryses ned og bages senere, som man kan med mange andre cookies?
Jeg tror umiddelbart ikke æblerne vil være så gode i det, alternativt vil jeg lave dejen i kugler og så efterfølgende trykke æblestykker i dejen 🙂