Pandekagelagkage med jordbærskum

Fyldte chokolader med karamel

Fyldte-chokolader

Fyldte chokolader må være noget alle kan spise. Fyldte chokolader med karamel må være noget alle vil elske! Det gør jeg! Opskriften på disse chokolader er ganske simpel, og kræver kun 2 dele. Chokolade og en karamel. Karamellen laves i god tid, så den kan sætte sig og sprøjtes ud i chokoladeformene. Chokoladen tempereres og støbes i de faste plastforme, hvorefter karamellen sprøjtes deri og skallerne lukkes til af et låg af tempereret chokolade. Når de fyldte chokolader er kølet helt ned, bankes de ud af formen. Hvis i ikke du har en plast form, og du i stedet har en silikoneform, kan denne også sagtens bruges! Følg blot opskriften.

Ingredienser til fyldte chokolader med karamel:

(21 stk)

Karamel:

  • 40 g sukker
  • 1 dl fløde
  • 120 g hvid chokolade
  • 1 nip salt

Chokolade:

  • 200 g lys chokolade (40 %)

 

Fremgangsmåde til fyldte chokolader med karamel:

Karamel:

  1. Smelt sukker i en gryde ved lav varme. Lad det stå langsomt uden at røre rundt.
  2. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål
  3. Når sukkeret er ved at være smeltet opvarmes fløden i en gryde til den netop er lige ved at koge.
  4. Den varme fløde hældes over den smeltede sukker af flere omgange under omrøring
  5. Tilsæt salt
  6. Hæld derefter karamelfløden over den hvide chokolade
  7. Rør rundt med en dejskraber til du har en ens flydende karamel
  8. Sæt karamellen på køl til den har sat sig, 2-3 timer
  9. Når karamellen er kølet ned tempereres chokoladen

Fyldte chokolader: 

  1. Hak chokoladen og kom den i en skål der kan tåle mikrobølgeovn
  2. Giv den få sekunder af gangen og rør i chokoladen
  3. Gentag og mål temperaturen løbende
  4. Rør eventuelt de sidste klumper ud frem for at varme dem væk
  5. Chokoladen må ikke overstige 30-31 grader
  6. Når den er dette hældes den flydende chokolade i den faste chokoladeform
  7. Fyld hullerne op
  8. Vend herefter formen på hovedet og bank chokoladen ud af formen, så der kun er på siderne i hullerne
  9. Skrab formen for chokolade og sæt den på køl
  10. Brug den resterende chokolade til når chokoladen skal lukkes helt tæt
  11. Imens kommes den bløde karamel på en sprøjtepose
  12. Fyld chokoladeskallerne med karamel
  13. Hæld derefter den resterende chokolade over hullerne og luk karamellen inde
  14. Skrab chokoladen af siderne af formen og sæt den på køl indtil chokoladen har sat sig
  15. Bank de fyldte chokolader ud af formen (Hvis den er tempereret korrekt, popper de lige ud ;-))

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekagelagkage med jordbærskum