Brownie med hvid chokoladecreme

En kage jeg igen og igen vender tilbage til er en brownie! Og denne gang en brownie med hvid chokoladecreme! MUMS! Findes der noget bedre en chokolade i store mængder?
Denne opskrift lyder på en dejlig brownie lavet på en mørk chokolade, som både er smeltet i browniedejen og tilsat i hakket form. Brownien er bagt til den netop har sat sig i kanterne, men hvor midten forbliver blød og snasket, når den er kølet af. Så jeg vil næsten hellere sige for lidt tid, end for meget!

Ovenpå brownien er der en hvid chokoladecreme – lavet på hvid chokolade, husblas, vanilje og fløde. Denne creme er noget af det mest simple at lave og kan anvendes til alverdens kager. Både støbte kager som en slags mousse eller som creme der skal sprøjtes på kagen. Den kan anvendes i pisket form og upisket form. Kun fantasien sætter grænser.

Kagen er lavet til den perfekte valentin, som jo er i dag. Hvad passer bedre end at valentin falder på en fredag? En perfekt hyggeaften hvor den godt må få en god dessert og et glas vin eller to. Opskriften er nem at lave og skal blot afkøles inden elementerne samles. Hvis du ønsker at lave den i god tid til en anden dag, kan brownien og cremen nemt laves et par dage i forvejen og blot opbevares på køl til de skal samles.

De små stykker af brownie med hvid chokoladecreme er pyntet af med rød skovsyre og solbærstøv – perfekt til det røde tema! Og nu er det bare at komme igang, så den kan være klar til servering! Her er opskriften:

Ingredienser til brownie med hvid chokoladecreme:

Antal: ca. 8 stykker afhængig af størrelse
Sværhedsgrad: Nem
Redskaber: 22×22 form, rund tyl, sprøjtepose

Brownie:
  • 125 g smør
  • 125 g ca. 50 % chokolade til smeltning
  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 2 spsk kakao
  • 1 nip salt
  • 100 g chokolade til at blande i kagedejen

Hvid chokolade creme:

  • 175 g hvid chokolade
  • 2 dl fløde
  • 1 blad husblas
  • 1 tsk vaniljepaste
Pynt:
  • Solbærstøv
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde til brownie med hvid chokoladecreme:

Brownie:
  1. Smelt chokolade og smør i en gryde.
  2. I en skål piskes en luftig æggesnaps af æg, sukker og vanilje
  3. Lad nu chokolade og smør køle af i et par minutter
  4. Tilsæt den lune chokolade og smør til æggesnapsen og vend disse sammen (OBS på ikke at piske men blot vende, så luften ikke slås ud)
  5. I en skål blandes mel, kakao og salt
  6. Si det tørre ned i chokoladeblandingen og rør rundt til ensartet masse
  7. Hak chokoladen og tilsæt den til kagedejen
  8. Beklæd en kvadratisk (ca 22×22) form med bagepapir og hæld browniedejen heri
  9. Bag brownien ved 175 grader i ca. 20 minutter. OBS, brownien skal være blød i midten, da den helst skal være snasket og blød.
  10. Stil brownien på køl i ca. 2 timer, til den har sat sig og lav den hvide chokoladecreme imens
Hvid chokoladecreme:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Hak hvid chokolade og kom det i en skål
  3. I en gryde opvarmes fløde og vaniljepaste
  4. Når fløden er lige under kogepunktet tages det af varmen og hældes over den hvide chokolade
  5. Rør i bunden af skålen med en dejskraber indtil chokoladen og fløden er samlet
  6. Kom den udblødte husblas i chokoladen og vend rund
  7. Kom husholdningsfilm ned over den hvide chokoladefløde og sæt den på køl indtil den er helt afkølet (5 grader)
Samling af brownie med hvid chokoladecreme:
  1. Skær brownien ud i aflange stykker
  2. Pisk den hvide chokoladecreme luftig (1-2 minutter – pas på den ikke skiller ved at blive pisket for meget)
  3. Kom chokoladecremen på en sprøjtepose med en rund tyl
  4. Sprøjt dutter af chokoladecreme
  5. Drys med solbærstøv og pynt med rød skovsyre
  6. Server med det samme!

Velbekomme!

2 thoughts on “Brownie med hvid chokoladecreme

  1. Den ser så lækker ud og jeg vil lave den til mine kollegaer. Men, kan jeg samle den aftenen inden og stille den køl til de skal spises?

    1. Hvor dejligt! Ja det kan du sagtens! Hvis du drysser solbærstøv på, vil jeg anbefale at gøre det lige inden de skal serveres 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *