Abrikos is – hjemmelavet

Reklame for Skælskør Frugtplantage. Reklamelinks er markeret med*.

Abrikos is er noget af det lækreste, du kan servere for dine gæster. Denne hjemmelavet abrikos is er lavet på fløde, kondenseret mælk og færdiglavet abrikos grød fra Skælskør Frugtplantage. Den er nem at anvende, da den blot skal vendes i den cremede flødemasse, når denne er pisket. Isen samles i en springform og fryses ned. Når isen er frosset helt, befries den fra springformen og placeres på et fad til servering. Isen er perfekt som den er, men kan også være god at servere med en brownie. Isen kan med fordel laves flere dage før, den skal serveres, da den blot skal stå på frys indtil servering. Den hjemmelavede abrikos is er derfor en nem og lækker dessert at lave på forhånd. Isen smager skønt, og jeg håber du synes ligeså 😉

Ingredienser

Antal personer: 8 personer
Sværhedsgrad: let
Redskaber: Springform (20 cm)*

  • 1 Kondenseret mælk (Ikke kogt eller lavet til karamel, blot den rene lyse flydende kondenseret mælk)
  • 5 dl fløde
  • 2 tsk vaniljepasta*
  • 1 pakke abrikosgrød (Skælskør Frugtplantage)

Fremgangsmåde til hjemmelavet abrikos is

  1. Start med at piske fløde og kondenseret mælk sammen med vaniljepasta til det har en blød og cremet konsistens
  2. Vend herefter 3/4 af abrikosgrøden i ismassen og kom den i en springform (ca. 20 cm i diameter)
  3. Hæld nu herefter skeer af abrikosgrød fordelt på ismassens overflade
  4. Brug en kniv eller skarp genstand til at trække spor af abrikosgrød sammen med ismassen, så det får et flot mønster
  5. Sæt den hjemmelavet abrikos is på køl indtil den er frosset helt (6-8 timer).
  6. Befri isen fra springformen ved at hælde en smule varmt vand på siderne af springformen og server isen på et fad med det samme

Velbekomme!

Hvis du også er til hjemmelavet is i forskellige former, både i forme og på pinde, så skal du prøve denne solbæris eller disse jordbæris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *