Vaniljekage med karamelchokolade

Reklame for Callebaut. Reklamelinks er markeret med*.

Denne lækre vaniljekage med karamelchokolade er en nem og god kage at servere for sine gæster. Den er nem at forberede og kan bages dagen før. Opbevar blot kagen ved stuetemperatur indtil den skal pyntes med karamelchokoladen. Karamelchokoladen som er lavet på sukker, fløde og hvid chokolade fra Callebaut W2 Callebaut* er en karamelchokolade som ligeledes kan laves flere dage før. Opbevar blot på køl indtil den smøres på vaniljekagen. Når karamelchokoladen er smurt på kagen opbevares den på køl, hvor den kan holde sig flere dage.

Inden kagen skal servers kan det anbefales at den står ved stuetemperatur 1/2-1 time, så vaniljekagen opnår temperatur og bliver blødere. Server herefter fine stykker til dine gæster 🙂

Ingredienser til vaniljekage med karamelchokolade:

Antal: 6-8 personer
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Mønstret form*.

Vaniljekage:
  • 200 g hvedemel
  • 175 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 nip salt*
  • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta*
  • 125 g blødt smør
  • 3 æggehvider
  • 150 g cremefraiche (18%)
  • 1 tsk vaniljeessens (Kan undlades og erstattes med mere vaniljesukker eller vaniljepasta)
  • 1/2 dl mælk
  • 1/2 dl fløde
Karamelchokolade:
Pynt:

Fremgangsmåde til vaniljekage med karamelhcokolade:

Vaniljekage:
  1. I en skål blandes hvedemel, sukker, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker, sæt til side
  2. I en anden skål blandes den bløde smør sammen med æggehvider og piskes sammen (denne kan godt skille lidt, men vil samle sig, når de tørre ingredienser kommer i)
  3. Pisk herefter cremefraise og vaniljeessens i æg og smørmassen
  4. Vend/pisk herefter de tørre ingredienser i de våde og lad massen køre lind
  5. Tilsæt lidt efter lidt mælk og fløde og lad dejen blive en ens tykt flydende vaniljedej
  6. Smør din form med smør og drys med mel, så du er sikker på at kunne få den ud, når vaniljekagen er bagt
  7. Hæld vaniljekagedejen i formen
  8. Bag den i ovnen ved 175 grader alm luft i ca. 45 minutter (Test ved en nål slipper dejen)
  9. Afkøl helt inden den vendes ud af formen
Karamelchokolade:
  1. I en gryde smeltes sukker ved mellem varme
  2. Varm imens fløde i en anden gryde eller mikroovn
  3. Når sukkeret er smeltet tilsættes varm fløde under omrøring (OBS det vil boble op)
  4. Rør til karamellen er samlet med fløden
  5. Kom chokoladen i en skål og hæld den varme karamel hen over chokoladen
  6. Bland karamel og chokolade så det bliver en lys brun karamelflydende masse
  7. Kom husfilm på karamellen og lad den køle helt af
Samling af vaniljekage med karamelchokolade:
  1. Når kagen er kold vendes den ud af formen
  2. Når karamellen ligeledes er kold kan den smøres på bunden (som nu er top) af vaniljekagen
  3. Karamellen pyntes med saltflager og rød skovsyre
  4. Server med det samme!

Velbekomme!

Hvis du er vild med karamelchokolade, så skal du prøve denne brownie med karamelchokolade!

Vaniljekage-med-karamelchokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *