Koldhævede chokoladeboller

koldhævede-chokoladeboller

Reklamelinks er markeret med*

Chokoladeboller er noget af det lækreste at spise på en kold vinterdag. Disse koldhævede chokoladeboller kan med fordel forberedes dagen inden de skal spises, da de skal koldhæve natten over, og dagen efter formes de og bages – og så er der lækre og lune koldhævede chokoladeboller til formiddags eller eftermiddagskaffen. Chokoladeboller er noget alle kan lide – jeg kender hvertfald ingen der ikke kan lide dem ;-). Opskriften er nem og kræver ikke meget arbejdstid – især ikke hvis du har en røremaskine, som du kan lade gøre arbejdet for dig. Disse koldhævede chokoladeboller er bagt sammen, da det giver de dejligste og mest saftige chokoladeboller med bløde kanter. Her er opskriften;

Ingredienser til koldhævede chokoladeboller:

Antal: 9 stk koldhævede chokoladeboller
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Bageform*

Gærdej:
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 10 g gær
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepasta*
  • 400 g hvedemel
  • 1 nip salt*
  • 70 g smør
  • 50 g mørk chokolade i stykker (mit er Denne*)
  • 50 g lys chokolade i stykker (mit er Denne*)

Fremgangsmåde til koldhævede chokoladeboller:

Gærdej:
  1. Bland mælk, gær, sukker, vanilje og æggeblommer i en skål og rør det sammen
  2. Tilsæt herefter 3/4 af melet og rør det sammen
  3. Kom smør hakket i tern i gærdejen sammen med resten af melet og salt og lad dejen røre til den er glat og smidig (hvis du har en røremaskine tager dette mellem 10-15 minutter)
  4. Når dejen er kørt smidig og glat tilsættes de to slags chokolade og røres med til de er samlet med gærdejen
  5. Kom gærdejen i en beholder smurt med olie og lad det hvile på køkkenbordet i ca. 1 time
  6. Stil herefter dejen på køl i 12-14 timer natten over
  7. Dagen efter tages dejen ud af bøtten og formes til små chokoladeboller
  8. Placer dem i en bageform med bagepapir i bunden og med ca. 1 cm afstand, så de kan hæve sig tættere på hinanden
  9. Bag de koldhævede chokoladeboller ved 200 grader alm luft i 15-18 minutter til de er gyldne og er hævet sammen
  10. Spis lune og måske med ekstra smør 😉

Velbekomme!

Er du vil med chokoladeboller skal du også prøve mine chokoladeboller med appelsin!

koldhævede-chokoladeboller

4 thoughts on “Koldhævede chokoladeboller

  1. Jeg har lavet denne opskrift 3 gange nu og jeg bøvlet simpelthen med at de bliver brune ovenpå men rå indeni 😫

    1. Det var dog ærgerligt. Godt forsøgt ellers. Måske du skal forsøge at justere på din varme og tid i ovnen? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *