Chokoladeboller med orangesmag

Chokoladeboller

(Reklame for Callebaut chokolade) Disse lækre chokoladeboller med orangesmag er helt bestemt ventetiden værd. Det er luftige og saftige på samme tid. Disse lækre chokoladeboller med orangesmag er lavet på 54,5 % chokolade og en orangechokolade fra Callebaut. Hvor lækkert er det ikke lige? Jeg har aldrig prøvet en orangechokolade før, men den her er perfekt i luftige og saftige boller! Bollerne er lavet som brydeboller, hvilket giver nogle lækre saftige sider på bollerne.

Bollerne kan nemt laves og fryses ned, hvis du har lavet for mange, eller ikke kan spise dem – men tro mig, de bliver spist!

Ingredienser til Chokoladeboller med orangesmag:

Sværhedsgrad: Let
Antal: 17 stk

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 100 g stenformalet mel
  • 400 g hvedemel
  • 130 g koldt smør
  • 50 g Mørk chokolade (Callebaut 54,5 %)
  • 100 g Orange chokolade (Callebaut)

Fremgangsmåde til chokoladeboller med orangesmag:

  1. Lun mælk og vand til det er fingervarmt
  2. Opløs gær heri
  3. Tilsæt sukker, salt, og æg og rør det ud
  4. Tilsæt melet og rør (hvis du har en maskine 8-10 minutter), eller til dejen har samlet sig
  5. Tilsæt koldt smør i små tern og rør det ud til en glat dej
  6. Lad dejen røre i 5-10 minutter til den slipper skålens kanter og bund
  7. Tilsæt herefter chokolade og rør kort (OBS: ikke for længe da dette vil opvarme chokoladen og få den til at smelte)
  8. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time
  9. Form små boller og stil dem op ad hinanden med 0,5 cm mellemrum
  10. Lad bollerne efterhæve i 35 minutter
  11. Opvarm ovnen til 210 grader alm luft
  12. Pelsel bollerne med sammenpisket æg
  13. Bag bollerne i midten af ovnen i 12-15 minutter – til de er gyldne
  14. Nyd når de er lune!

Velbekomme!

Chokoladeboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *