Studenterkage – Svampede chokoladebunde med frosting

Chokoladebunde

Studentertiden er over os, og har jeg fået en speciel opgave. Nemlig at lave en fin studenterhat fyldt med chokoladebunde og frosting. Er der noget jeg elsker, så er det svampede chokoladebunde. Chokoladebunde er noget der nemt kan blive tørt og kedeligt, men hvis du følger denne opskrift er du sikker på nogle lækre og svampede chokoladebunde der er perfekte at samle med en cremet og luftig creame cheese frosting toppet med friske bær og frugter. En perfekt kage til den næste fest, studentergilde eller fødselsdag.

Bundene er nemme og tager ikke mere end 15 minutter at mikse sammen og efterfølgende køle et par timer på køl. Imens bundene afkøles, kan kyskager laves – hvis ikke disse er lavet på forhånd. Kyskagerne kan nemt laves 1 uge op til at kagen kan pyntes, så længe de opbevares i lufttæt beholder.

Når bundene er kølet af, kan frostingen laves, hvilket ikke tager mere end 15 minutter også. Pynten er den mest krævende ved denne opgave. Jeg har brugt marcipan bånd til den hvide del af studenterhuen, og købt færdig rød og sort fondant – lige til at rulle ud. Der er flere elementer til kagen, se blot listen med marcipan dele og fondant dele der skal laves, inden du går igang. Og så er kagen ellers pyntet med massere af bær og kyskager, som giver et flot farvespil – der passer til den røde student ;-).

Tip: Se desuden yderligere beskrivelse og fremgangsmåde for kagen på Instagram @nannabroe under nyheder HER

Her er opskriften, hvis du ønsker at forkæle en student eller blot lave den som lagkage til den næste fest:

Ingredienser til svampede chokoladebunde med frosting:

Antal personer: 10-12 personer (25 cm springform)
Sværhedsgrad: Mellem
Arbejdstid: 1,5 time + bagetid og køletid

Chokoladebund:

  • 270 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 10 spsk kakao
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 2,25 dl fløde
  • 4,5 dl sødmælk
  • 100 g mørk chokolade

Kyskager:

  • 70 g æggehvider
  • 70 g sukker
  • 70 g flormelis
  • solbærstøv

Creeme Cheese Frosting: 

  • 300 g blødt smør
  • 300 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 150 g neutral flødeost

Fyld:

  • Jordbær/rabarber marmelade (færdigkøbt)
  • Hindbær
  • Jordbær
  • Kirsebær

Marcipanbånd: 

  • 375 g marcipan
  • 2 tsk glucose
  • Flormelis (prøv dig frem, og ælt marcipanen i hænderne
  • Hvid pastafarve

Studenterhuepynt (ekstra):

  • 1 pakke færdiglavet rød Fondant (Odense Marcipan)
  • 1 pakke færdiglavet sort Fondant (Odense Marcipan)
  • Guldstøv
  • Mørk chokolade til at skrive studentens navn og årstal på marcipan

Samlet elementer til studenterhuen af marcipan og fondant: 

  • Hvidt bånd
  • Udstukket hvidt marcipan med Studentens navn og årstal – skrevet med mørk chokolade
  • Kors og sideknapper lavet af hvid marcipan – dyppet i guld
  • Rødt bånd og cirkel (til emblem) af fondant
  • Sort skygge og tynd pølse til rem af fondant

Fremgangsmåde til svampede chokoladebunde med frosting:

Chokoladebund:

  1. I en skål piskes sukker, brun farin og smør til en lys og luftig masse
  2. Tilsæt herefter et æg af gangen og pisk til en lys flydende masse
  3. Tilsæt fløde under kort piskning
  4. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt disse kagedejen
  5. Bland til sidst sødmælk i dejen, så den bliver lidt mindre tyk i konsistensen (OBS kagen skal gerne kunne smøres ud, så den skal ikke være “tynd”, blot smørbar)
  6. Tilsæt til sidst hakket chokolade til dejen
  7. Beklæd en 25 cm springform med bagepapir og hæld dejen deri
  8. Chokolaldebunden bages i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter
  9. Afkøl til chokoladebunden er helt afkølet

Kyskager: 

  1. Pisk æggehvider hvide og luftige
  2. Tilsæt sukker lidt af gangen under piskning
  3. Pisk til æggehviderne er helt hvide og luftige
  4. Vend tilsæt formelis i æggehviderne
  5. Kom marengs på sprøjtepose med ønsket tyl (har brugt rund tyl og Wilton 4B)
  6. Bag kyskager ved 150 grader alm ovn i 45-50 minutter til de er helt tørret
  7. Afkøl og opbevar i en lufttæt beholder indtil de skal bruges

Creme Cheese Frosting: 

  1. Pisk smør til en luftig og lys masse
  2. Tilsæt flormelis og pisk videre
  3. Tilsæt vanilje og flødeost og pisk indtil samlet luftig frosting
  4. Kom frosting på sprøjtepose med en rund tyl, og så er du klar til at froste kagen

Samling af svampede chokoladebunde med frosting: 

  1. Start med at halvere chokoladebunden og placer det på ønsket fad (lidt til den ene del af cirklen, så du kan lave studenterskyggen i den anden del af cirklen)
  2. Smør jordbær/rabarber marmelade på den nederste bund og fyld smørcreme ovenpå
  3. Placer toppen ovenpå og sprøjt toppen og siderne med frosting
  4. Smør bundene op og sæt kagen på køl til frostingen har sat sig og du kan give det et ekstra lag

Marcipanpynt og studenterhue: 

  1. Bland marcipanen med glucose, hvid pastafarve og flormelis
  2. Ælt til du opnår en blød og smidig dej – tilsæt løbende flormelis til du opnår en masse der ikke klistrer, men en du kan rulle ud
  3. Tilsæt hvid pastafarve indtil du opnår den ønskede farve
  4. Rul marcipanen ud til 0,2-3 cm tykkelse og skær et bånd der passer til kagen (gem lidt af marcipanen til sideknapper og kors i emblemet – ligeledes et udstukket stykke hvor du kan skrive studentens navn og årstal med smeltet mørk chokolade (se billede))
  5. Lav to knapper og dyp dem i guld, ligeledes med et kors i guld
  6. Beklæd lagkagebundens sider med marcipanbånd og sæt den på køl mens det farvet fondant udrulles
  7. Udrul sort fondant helt tyndt 0,1-2 cm og skær til, så det passer omkring lagkagen til skyggen
  8. Rul en lang tynd pølse af den sorte fondant og læg til side
  9. Placer skyggen på kagefadet og sæt kagen på køl igen
  10. Udrul et langt bånd af den røde fondant og placer omkring den hvide del af hatten (se billede)
  11. Udstik en cirkel af rød fondant hvor i guldkorset placeres ved at “lime” det fast med vand, dette emblem placeres i midten af huen (se billede)
  12. Placer den tynde pølse af sort fondant, så den passer til skyggen, og afslut med guldknapper i begge sider

Afslutning og pynt: 

  1. Pynt studenterhuen med friske bær og og kyskager
  2. Opbevar på køl indtil den skal serveres

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *