Sticky Buns – Karamelsnegle med pecannødder

Sticky buns

Sticky buns er for mig noget af det mest snaskede og lækre inden for gærdej. Sticky buns indeholder alt de bedste til en brød”kage”. En dejlig blød dej, lækker remonce, snasket karamel og pecannødder. Sikke en blanding! Pecannødderne har jeg fået af Svansø (Reklame) og de er perfekte i disse lækre kager. Nødderne kommer i 100 g poser, hvilket passer lige til denne opskrift. Pecannødderne er i den lækre, hjemmelavede karamel som skal i bunden af formen, hvilket givet den “sticky” bun.

Disse lækre sticky buns er min familie i Chicagos favorit, og en kage der altid serveres, når vi er på besøg. De ELSKER dem! Og jeg forstår dem! Jeg har derfor også tænkt mig, at disse lækre buns skal være en del af mit opskriftindeks.

De tager et par timer at lave, da dejen skal hæve samlet set 2 timer, plus bagetid. Din arbejdstid er ikke længe, da de passer sig selv. Opskriften er desuden stor, da man aldrig kan få nok Sticky Buns – og så er de perfekte at fryse ned til en pludselig træng til dem!

Ingredienser til Sticky Buns:

Antal: ca. 21 store sticky buns

Gærdej:
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 4 spsk sukker
  • 1 æg
  • 900 g mel (ca)
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smør
Remonce:
  • 200 g blødt smør
  • 130 g sukker
  • 130 g brun farin
  • 1 tsk vanilje
Nøddekaramel:
  • 200g sukker
  • 100 g pecannødder (Mine er fra Svansø)
  • 25 g smør

Fremgangsmåde til Sticky Buns:

Gærdej:
  1. Lun mælk og vand til fingervarm
  2. Opløs gær i den lune mælk og vand og tilsæt herefter sukker og æg
  3. Bland mel og salt og tilsæt til det våde og ælt dejen til den er blød og smidig (Hvis du er heldig at have en røremaskine, lad den gerne køre i 10-15 minutter, til dejen bliver smidig og elastisk)
  4. Tilsæt herefter smør i tern og lad dejen blande dette sammen
  5. Sæt dejen til hævning i 1,5 time med et fugtigt viskestykke over
  6. Imens laves remonce og karamel lige inden de lækre sticky buns formes og rulles
Remonce:
  1. Bland sukker, farin og smør i en skål med en gaffel til en blød remonce
  2. Lad den stå indtil den skal smøres ud på dejen
Nøddekaramel:
  1. Lige inden dejen skal rulles ud laves karamellen, så den er klar til at komme i bunden af dine forme, og dejen kan placeres ovenpå
  2. Smelt sukker på en pande ved mellem varme (vær tålmodig, 5-10 minutter)
  3. Når sukker er smeltet tilsættes smør og røres rundt
  4. Tilsæt sidst hakkede pecannødder
  5. Fordel karamellen i de ønskede forme
Samling af sticky buns:
  1. Rul dejen ud til en stor rektangel (del evt. dejen i to dele)
  2. Smør remonce ud på hele dejstykket
  3. Rul dejen sammen til en snegl
  4. Skær 2,5 cm skiver af dejrullen
  5. Placer rullerne ovenpå nøddekaramellen i formene med 1 cm afstand fra hinanden og siderne af formen
  6. Lad dem efterhæve i 30-35 minutter (til de er vokset til næste dobbelt størrelse
  7. Bag dine sticky buns ved 210 grader alm ovn i 10-15 minutter (til gyldne)
  8. Afkøl og spis! (Kan evt. fryses ned, de er gode at tage op til pludselige gæster)

Velbekomme!

Hvis du også er fan af gærdejskager så skal du prøve disse lækre http://nannabroe.dk/2018/02/21/kardemomme-snurrer/ !

Reklame for Svansø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *