Chokoladecupcakes med flødebollefrosting

Verdens bedste cheesecake

img_5834

Måske ikke helt, men jeg vil vove at påstå, at det er den bedste jeg har smagt siden jeg boede i USA og havde Cheesecake Factory tæt på på – mit favoritsted, der er ikke noget der slår deres cheesecakes. Men igen jeg vil sige det er den bedst jeg har smagt siden da, og jeg har altså spist mine chesecakes herhjemme i Danmark siden.

Opskriften er meget simpel at lave, og så smager den bare så guddommelig godt, at du kan blive ved til, der ikke er mere. Hvis du er til cheesecake som mig, så skal du helt klart prøve denne fantastiske opskrift på en plain cheesecake!

 

Ingredienser til verdens bedste cheesecake:

(8 personer i 22 cm springform)

Bund:

  • 190 g digistive kiks (svarer til ca 13-14 kiks)
  • 80 g smør
  • 0,5 tsk kanel

 

Cheesecake fyld:

  • 565 g neutral smøreost (ikke light, evt. Philadelphia neutral) svarer til næsten tre pakker.
  • 130 g sukker
  • 1 tsk vanilje paste (flydende vaniljekorn på tube)
  • 3 æg

 

Topping:

  • 0,5 L cremefraise (18%)
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepaste

Andet:

  • Jordbær til pynt, eller andet frugt/bær
  • Alternativt kan du servere en frisk jordbær/rabarbergrød til, som du finder opskriften på her

 

Fremgangsmåde til verdens bedste cheesecake:

Bund:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader alm. luft.
  2. Blend kiks i en blender til krummer, eller alternativt bank med en kagerulle.
  3. Smelt smør og tilsæt dette til kiksene sammen med kanel. Rør rundt til alt er blandet godt.
  4. Beklæd nu din springform med bagepapir, både bund og sider. Jeg klippede bagepapirsstrimler til siderne og klistrede det fast med smør.
  5. Pres kiksemassen i springformens bund og lidt op af siderne
  6. Bag bunden i ca. 10 minutter til gylden
  7. Forbered imens cheesecakefylden og sæt ovnen på 150 grader alm. luft, når bunden er bagt færdig og taget ud af ovnen.

Cheesecake fyld:

  1. Kom flødeost, sukker og vaniljepaste i en skål, og rør med K-spatlen, hvis du har en røremaskine, ellers brug en stor grydeske. Rør et par minutter til massen har samlet sig.
  2. Tilsæt nu herefter 1 æg af gangen, og rør godt imellem, så ægget samles med ostemassen. Gentages med alle æggene.
  3. Når Massen er samlet, hældes den over i den varme springform med bund.
  4. Bank springformen og “ryst” fra side til side, for at få luftboblerne ud af massen inden den bages.
  5. Bag cheesecaken i 50-55 minutter, til den er gylden og fast når du “ryster” den blidt. Den skal “bævre” uden at “bævre” for meget.

Topping:

  1. Bland cremefrais, sukker og vaniljepaste sammen til sukkeret er opløst, og hæld oven på den varme cheesecake.
  2. Fordel cremefraisen ligeligt over cheesecakes, og bank en enkelt gang for igen at undgå luftbobler.
  3. Stil på køl i mindst  4-5 timer, og gerne natten over.
  4. Pynt med jordbær eller lav en jordbær rabarber kompot til.

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_5826 img_5828 img_5830 img_5832

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladecupcakes med flødebollefrosting