Nemme tærter med saltkaramel

Lagkage med jordbærskum

Det er jordbærtid og det må betyde kage med jordbær i! Jeg har derfor lavet denne lækre lagkage med jordbærskum. Kagen er meget nem at lave og kræver ikke det store udstyr for at smække den sammen. Den er frisk og syrlig på samme tid. Jordbærskummet er lavet på en grød af jordbær og lime og derefter blandet sammen med den friske fløde. Bundene er lavet på en masse lækker vanilje, hvilket giver en dejlig smag. Og så er bundene tilføjet lidt grov mel, hvilket giver lidt ekstra tekstur. Man kan erstatte den lille mængde grovmel med f.eks. mandelmel, hvis man er til dette eller blot bruge almindelig mel.

Lagkagebundene kan sagtens laves flere dage i forvejen, og ligges på frys til de skal bruges. Jordbærgrøden kan også sagtens laves i forvejen, da den skal være helt kold, før den blandes med flødeskummet. Hvis du har de tre ingredienser, bunde, grød og flødeskum er du klar til at samle kagen. Og jeg siger dig den er god!

 

Ingredienser til lagkage med jordbærskum:

(10-12 personer)

Vaniljebunde:

  • 5 æg
  • 180 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 110 g mel
  • 50 g hvid hvede (alternativt grahamsmel eller almindelig mel – hvid hvede er blot en grovere type)

Jordbærgrød:

  • 500 g jordbær
  • 75 g sukker
  • 1 lime (skal og saft)
  • 2,5 blade husblas
  • ca. 1/3 af jordbærgrøden skal smøres på vaniljebunden, resten skal i fløden

Jordbærfløde:

  • 0,5 L fløde
  • Jordbærgrød (en del bruges til at smøre på vaniljebunden og resten i flødeskummet)

 

Fremgangsmåde til lagkage med jordbærskum:

Vaniljebunde:

  1. Pisk en æggesnaps af sukker, æg og vaniljesukker
  2. Bland de to typer mel og si det i æggesnapsen
  3. Vend rundt til en luftig vaniljedej
  4. Beklæd bunden af en 21 cm springform med bagepapir
  5. Smør bagepapiret med fedtstof og hæld vaniljedejen i springformen
  6. Bag vaniljebunden i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter – til gylden
  7. Tjek om bunden er bagt ved at trykke på kagen. Den er bagt hvis den “popper” op igen som en svamp
  8. Lad bunden afkøle helt inden den frigøres fra springformen
  9. Når bunden er kold halveres den på midten
  10. Mens vaniljebunden laves, kan jordbærgrøden sættes over

Jordbærgrød:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. I en gryde koges en jordbærgrød
  3. Når grøden er kogt i ca. 10-15 minutter tilsættes den udblødte husblas
  4. Jordbærgrøden sættes på køl og køler helt ned, inden den skal vendes med flødeskummet

Jordbærskum:

  1. Når bunden og jordbærgrøden er afkølet helt skal kagen samles
  2. Bunden halveres og der smøres lidt jordbærgrød og jordbærstykker på den nederste vaniljebund ca. 1/3 af jordbærgrøden
  3. Fløden piskes til en fast flødeskum (uden den bliver grynet) og jordbærgrøden vendes deri
  4. Kom jordbærskummet på sprøjtepose og sæt små dutter jordbærskum på den nederste vaniljebund
  5. Læg den øverste bund på og gentag med dutter af jordbærskum
  6. Pynt med friske jordbær og hvid chokolade og andet ønsket pynt
  7. Stil på køl indtil servering

Velbekomme!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme tærter med saltkaramel