Nem chokoladekage med glasur

Nemme tærter med saltkaramel

Jeg har en craving, og det er saltkaramel. Jeg kan “næsten” komme saltkaramel på alt, hvertfald hvis vi taler morgenmad, kage og snacks. Derudover elsker jeg tærter, da det er en perfekt kage til alverdens fyld. Disse nemme tærter med saltkaramel og super nemme at lave og så smager de bare SÅ godt! Saltkaramellen er en kogt kondenseret mælk blandet med lidt salt, hvorefter den er sprøjtet i de lækre og sprøde tærtebunde. Saltkaramellen kan nemt laves mange dage i forvejen, da den blot står uåbnet i dåsen på køl. Tærterne tager ikke længere end maks 1 time at lave.

Ingredienser til nemme tærter med saltkaramel:

(10 stk.)

Tærtebunde:

  • 300 g mel
  • 100 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg

Saltkaramel:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 nip salt

 

Fremgangsmåde til nemme tærter med saltkaramel:

Saltkaramel:

  1. Kog en dåse kondenseret mælk i rigeligt vand i 3 timer
  2. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket med vand
  3. Lad karamellen køle af inden den skal fyldes i tærtebundene

Tærtebunde:

  1. I en skål mikses sukker, mel og vaniljesukker
  2. Tilsæt koldt smør i tern og rør rundt til du får en smuldret masse/konsistens
  3. Tilsæt herefter ægget og rør til dejen har samlet sig til en blød mørdej der netop lige hænger sammen
  4. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir (ca. 0,5 cm tykkelse) og læg den på køl i 15-20 minutter
  5. Efter afkøling beklædes ønskede tærteforme med mørdejen – prik huller i bunden af tærterne med en gaffel så luften kan slippe fri under bagningen
  6. Bag de små tærtebunde ved 200 grader i 10-15 minutter – til gyldne
  7. Afkøl tærtebundene inden saltkaramellen sprøjtes i bundene

Samling af tærterne: 

  1. Rør den bløde karamel sammen med et nip salt og kom den herefter på en sprøjtepose med en lille rund tyl
  2. Fyld tærtebundene med den bløde karamel
  3. Pynt med ønsket pynt – jeg har pyntet med karamelkugler

 

Velbekomme!

 

   

2 kommentarer

  • Michelle

    De ser virkelig lækre ud. Hvilke forme har du brugt til dine tærter?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusinde tak 🙂 De er virkelig også gode!
      Det er perforerede forme, hvor det kun er en ring, og i ringen er der huller, så afbagningen bliver bedre.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem chokoladekage med glasur