Pandekage dags guide

Chokolade Cheesecake – Bagt cheesecake så fuglende synger

Chokolade cheesecake

Opskriften er lavet til ChriChri.dk 

Kan du lide cheesecake? Og kan du lide chokolade, så har jeg den bedste opskrift på en chokolade cheesecake til dig! Chokolade Cheesecaken består af en kiksebund, en chokolade cheesecake fyld og en chokolade ganache på toppen. Denne chokolade cheesecake kan med fordel laves dagen før den skal serveres, da den skal afkøle efter bagningen før chokolade ganachen kan kommes på. Denne chokolade cheesecake er perfekt at servere for dine dessert elskene gæster, der elsker chokolade. En cheesecake kan laves i mange varianter. Jeg har desuden lavet en neutral cheesecake med vanilje, som faktisk også er en af mine favoritter. Lad mig sige det sådan, jeg ELSKER cheesecake, og jeg skal bestemt udforske cheesecakeverdenen endnu mere. Men nu til den fantastiske chokolade cheesecake opskrift:

Ingredienser til chokolade cheesecake:

(16 cm springform 6-8 personer)

Kiksebund:

  • 135 g digestive kiks
  • 55 g smeltet smør
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 spsk kakao
  • 1 nip fint salt

Cheesecakefyld: 

  • 400 g neutral flødeost – svarer til 2 pakker philidelphia (ikke light)
  • 85 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 160 g chokolade
  • 2 æg
  • 1 spsk kakao

Chokolade ganache: 

  • 1,2 dl fløde 
  • 140 g mørk chokolade 

 

Fremgangsmåde til chokolade cheesecake:

Kiksebund:

  1. Blend kiks helt fint og tilsæt kakao, kanel og salt
  2. Smelt smør og tilsæt kikseblandingen og blend videre til smøret er blandet i kiksene
  3. Beklæd din springform (16 cm) med bagepapir i bunden. Siderne klipper du stykker der passer til springformen og klistrer dem fast med smør. Dette gøres for at din chokolade cheesecake kan bages og ikke sidder fast efterfølgende.
  4. Kom kiksblandingen i springformen og spred det til et jævnt lag kiksebund, gerne lidt op af siderne
  5. Sæt kiksebunden på køl mens cheesecake massen laves

Cheesecakefyld:

  1. Smelt hakket chokolade i en skål i mikroovnen og lad det derefter køle lidt af
  2. Imens pisker du philidelphia, vanilje og sukker sammen til en luftig konsistens
  3. Når chokoladen er kølet lidt af tager du en lille skål hvor du blander en del smeltet chokolade og en del philidelphia og rører hurtigt sammen. Dette gjorde jeg et par gange for at undgå at chokoladen stivnede i den lidt mere kølige flødeostemasse.
  4. Vend til sidst resten af chokoladen og flødeosten sammen og pisk rundt
  5. Tilsæt nu et æg af gangen og pisk rundt til alt er samlet
  6. Til sidst tilsættes kakao og der piskes endnu en gang
  7. Hæld cheesecakefyld i springformen
  8. Bag din chokolade cheesecake ved 160 grader i 50-55 minutter – Lige akurat til at den har sat sig, og ikke “shaker” for meget når du rør ved springformen
  9. Tag din chokolade cheesecake ud af ovnen og sæt den på køl i minimum 4 timer – gerne på køl natten over

Chokolade ganache:

  1. Når cheesecaken er kølet helt ned laves chokolade ganachen som skal på toppen af din chokolade cheesecake
  2. Hak chokoladen fint og kom den i en skål
  3. Fløden varmes i en gryde til lige før det begynder at “boble”
  4. Hæld nu fløden over chokoladen og lad det stå i 1 minut
  5. Rør nu med en dejskraber i midten af skålen og rør stille og roligt chokoladen sammen med den varme fløde – og du vil få en blank chokolade ganache
  6. Hvis du oplever lidt klumper i chokolade ganachen kan du stavblende den kort
  7. Tag cheesecaken ud fra køl og hæld chokolade ganachen på midten af cheesecaken
  8. Sæt din chokolade cheesecake på køl i 20-30 minutter til chokolade ganachen sætter sig
  9. Pynt herefter med friske jordbær eller andet efter ønske og server!

Velbekomme!

Chokolade cheesecakeimg_7494img_7495

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Pandekage dags guide