Cheesecake med græskar og karamel

Reklamelinks er markeret med *.

En bagt cheesecake er en af de kager, som altid spiller! Denne cheesecake med græskar og karamel er en dejlig efterårskage, som passer perfekt til årstiden med græskar og varme krydderier. En kiksebund med smør og kanel, en cheesecakemasse med græskar og kanel, toppet med en lækker karamel, som gør toppen ekstra cremet.

Ingredienser til cheesecake med græskar og karamel:

Antal personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Springform (20 cm)*, stjernetyl *
Arbejdstid: 60 minutter + bagetid 50 min + køletid +10 timer

Græskarpure:
  • 200 g hokkaido græskar (ca. 1/3 græskar)
Kiksebund:
  • 200 g digestive kiks
  • 75 g Smør
  • 1 tsk Kanel
Cheesecakemasse:
  • 200 g afkølet græskarpuree
  • 50 g brun farin
  • 2 æg
  • 2 tsk kanel
  • 400 g neutral flødeost (jeg bruger oftest Philidelphia)
  • 50 g flormelis
Karamel:
  • 150 g sukker
  • 40 g smør
  • 1 dl fløde
Pynt:
  • Flagesalt

Fremgangsmåde til cheesecake med græskar og karamel:

Græskarpuree:
  1. Bag hokkaidogræskar fjernet fra kerner på en bageplade ved 175 i ca. 1 time til kød kan skrabes ud af skallen
  2. Afkøl græskarkøddet og mos det til en ens grød
Kiksebund:
  1. Blend digestivekiks til smulder
  2. Tilsæt smeltet smør og kanel og vend ingredienserne sammen til de er ens smuldret masse som kan formes let pga. smørret
  3. Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir i bunden og tilpassede sider (klippet i lange striber sat på siderne med lidt vand), så cheesecaken kan befries fra siderne når den er bagt
  4. Pres kiksemassen på bunden og pres den jævnt og lige i siderne mod springformen
  5. Sæt kiksebunden på køl imens cheesecakemassen forberedes
Cheesecakemasse med græskar
  1. I en skål blandes græskarpuree og brun farin som piskes sammen
  2. Herefter tilsættes et æg ad gangen og piskes sammen med græskarmassen
  3. I en anden skål piskes flødeost og flormelis sammen til en cremet masse
  4. Hæld 1/3 del af græskarmassen i flødeostmassen og vend det sammen, gentag med resterende græskarmasse
  5. Kom cheesecakemasse med græskar i springformen og bank formen let mod bordet, så luftbobler forsvinder og overfladen bliver jævn
Bagning af cheesecake med græskar:
  1. Bag græskar cheesecake ved 150 grader almindelig luft i ca. 50 minutter til midten netop kun bævrer lidt og siderne faste
  2. Sæt cheesecaken på køl indtil den har sat sig helt (10-12 timer)
Karamelsauce:
  1. Smelt sukker i en gryde ved mellem varme
  2. Imens opvarmes fløde i en anden gryde
  3. Når sukker er smeltet tilsættes smør i tern og der røres til de to ingredienser er samlet og smeltet
  4. Derefter hældes den varme fløde over og røres rundt (imens det bobler kraftigt)
  5. Lad karamellen slå et par bobler og koge nogle minutter til den tykner let og begynder at trække lidt spor (2-3 minutter)
  6. Afkøl karamellen let, så den ikke brænder, indtil den skal anvendes
Pyntning af cheesecake med græskar:
  1. Hæld den lune karamel på cheesecaken og fordel den jævnt ud på overfladen
  2. Sæt cheesecaken på køl i 3-4 timer, så karamellen køles og bliver fast
  3. Server den kolde cheesecake det samme ved at opvarme en skarp kniv i vand ved udskæring af hvertstykke så kniven kan bryde den tykke karamel

Velbekomme!

Er du vild med cheesecake, så skal du prøve denne chokolade cheesecake, eller en helt almindelig men vildt god cheesecake!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *