Reklame for Svansø. Reklamelinks er markeret med *.
Flødeboller er en af de lækre små kager, som næsten alle kan lide. Flødeboller med hindbær og mørk chokolade lyder denne opskrift på. En perfekt opskrift, hvis du skal lave en “nem” dessert til dine gæster. Den sprødeste mørdejsbund, den lækreste flødebolleskum med frysetørret hindbær fra Svansø og hele molevitten dyppet i den lækreste Mørke chokolade* og toppet med endnu flere frysetørret hindbær. Flødebollerne smager perfekt til en dejlig kop kaffe. Hvis du laver lige så mange, som opskriften lyder på, kan de nemt opbevares på køl i en tæt beholder op til 1 uge (hvis altså de holder så længe). Forsøg dig frem – stil gerne spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor, hvis der måtte komme nogle undervejs 😉
Ingredienser til flødeboller med hindbær:
Antal: 25 stk. flødeboller med hindbær
Sværhedsgrad: Mellem til svær
Redskaber: Sprøjtepose*, rund tyl (2 cm)*, termometer, udstikker (5 cm).
Arbejdstid: ca. 2-3 timer (kan variere alt efter erfaring)
Flødebollebunde:
- 150 g rørsukker (Svansø)
- 150 g hvedemel
- 100 g smør
- 1 tsk vanilje
- 2 spsk frysetørret hindbær (Svansø)
- 1 æggeblomme
Flødebolleskum:
- 300 g rørsukker (Svansø)
- 1,5 dl vand
- 3 spsk glucose sirup
- 4 æggehvider (ca. 130 g)
- 2 spsk rørsukker (Svansø)
- 2 spsk frysetørret hindbær (sigtet gennem si) (Svansø)
- Lyserød pastafarve (alt efter ønske af farve på skum)
Chokoladeovertræk:
- 700-800 g mørk chokolade*
- Frysetørret hindbær (Svansø)
Fremgangsmåde til flødeboller med hindbær:
Flødebollebunde:
- I en skål blandes mel, sukker, vaniljesukker og smør
- Det røres indtil det opnår en smuldret konsistens hvortil frysetørret hindbær tilsættes
- Sidst blandes æggeblommen i og dejen røres til den begynder at samle sig
- Saml eventuelt det sidste med hænderne
- Rul dejen ud på et stykke bagepapir med lidt ekstra mel til ca. 0,3-0,5 cm tykkelse
- Udstik flødebollebunde med en udstikker (min er ca. 5 cm i diameter)
- Gentag med dejen
- Bag flødebollebundene ved 200 grader i 8-10 minutter – til gyldne
- Afkøl
Flødebolleskum:
- I en gryde blandes sukker, vand og glucose sirup
- Kog massen op til en sirup på 117 grader
- Imens massen er ved at opnå rette temperatur piskes æggehvider med ekstra sukker, så æggehviderne blive hvide og luftige
- Hæld nu den varme sirup i æggehviderne under kraftig piskning
- Pisk flødebolleskummet i 10-15 minutter indtil det er lettere afkølet (næsten helt)
- Pisk derefter kort de frysetørret hindbær (som presses gennem en si, så de bliver til støv og afgiver mere smag)
- Farv evt skummet mere lyserødt, hvis du ønsker en mere kraftig farve
- Kom herefter flødebolleskummet på en spøjtepose med en rund tyl (ca. 2 cm i diameter)
Chokoladeovertræk:
- Smelt chokoladen i en skål der kan tåle at være i mikroovnen
- Varm 20-30 sekunder til at starte med og varm herefter maks 10 sekunder hvorefter der røres imellem
- Smelt chokoladen indtil den opnår 32-33 grader, (rør evt det sidste ud uden at varme den igen)
- Kom chokoladen i et glas, hvori flødebollerne kan dyppes
- Overtræk flødebollerne med chokolade og dryp dem af, hvorefter de skal størkne på et stykke bagepapir (Hvis chokoladen er tempereret rigtigt, vil de størkne forholdsvis hurtigt (inden for 4-5 minutter)
- Opbevar flødebollerne på køl i en tæt beholder
Velbekomme!
Er du mere til flødeboller med vaniljesmag eller kaffesmag, kan du prøve DISSE med kaffe eller DISSE med vanilje.


One thought on “Flødeboller med hindbær”