Flødeboller med passionfrugt og mango

Reklame for Callebaut og Monalisa Decorations. Reklamelinks er markeret med*

Disse flødeboller med passionsfrugt og mango er lavet som støbte flødeboller i en fast plastform. Jeg har søbt mine flødeboller med passionsfrugt og mango med gold (karamel) chokolade fra Callebaut, og det er virkelig min ynglingschokolade. Et hæld at Callebaut er min samarbejdspartner 😉

Flødebolleskummet er lavet med en sirup på passionsfrugt fra friske passionsfrugter, som er blendet og saften siet fra. Som midte i flødebollerne har de en mangopuree, som er lavet på frosne tern af mango kogt med lime og sukker. Når flødebollerne laves i en fast form, er de nemmere at tilsætte flere smage og fyld. Ønsker du andre slags bær i midten, kan mangoen blot erstattes. Som bund på flødebollerne er frisk marcipan, som er nemt at bruge, når det placeres i den faste flødebollesskal, som ligeledes overtrækkes med mere chokolade.

Opskriften har et par steps i sig, men følg blot rækkefølgen, og så vil du blive guidet. God flødebollefest 🙂

Ingredienser til passionsfrugt og mango:

Antal flødeboller med passionsfrugt og mango: 12 stk
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Gold chokolade*, Flødebolleform (min er i fast plads, men silikoneform som denne* kan også anvendes – måske opskriften skal justeres/øges lidt)

Chokoladeskaller:
Mangopuree:
  • 100 g mango (frossen eller frisk)
  • Saft fra 1/2 lime
  • 30 g sukker
Flødebolleskum med passionsfrugt:
  • 130 g sukker
  • 0,3 dl passionsfrugt
  • 0,4 dl vand
  • 1 tsk glucose sirup
  • 2 æggehvider
  • 1 spsk sukker
Marcipanbunde:
  • 100 g marcipan
  • Flormelis
Chokoladebund:
Andet:
  • Monalisa christmas decorations

Fremgangsmåde til flødeboller med passionsfrugt og mango:

Chokoladeskaller:
  1. Temperer gold chokoladen til omkring de 28-29 grader – og rør til chokoladen er helt smeltet (hvis det gøres i mikroovn, sørg da for at varme få sekunder ad gangen)
  2. Hæld den temperede chokolade i de faste forme (mine er modtaget i gave fra Callebaut – men måske du kan bruge flødebolleforme som disse*)
  3. Bank den resterende chokolade ud af formen og lad dem sætte sig på køl med bunden nedad
Mangopuree:
  1. Kom alle ingredienser i en gryde
  2. Kog mangoen blød
  3. Blend herefter ingredienserne i en blender, til det får en blød konsistens
  4. Kom mangopureen på en sprøjtepose og lad det afkøle, til flødebollerne skal samles
Flødebolleskum med passionsfrugt:
  1. I en gryde opvarmes sukker, passionsfrugt, vand og glucosesirup
  2. Når siruppen er ve at opnå de 110 grader piskes æggehvider og 1 spsk sukker i en skål, til de bliver hvide og luftige
  3. Når siruppen er opvarmet til 117 grader hældes den i en tynd stråle i de piskende æggehvider
  4. Lad flødebolleskummet piske til det er let afkølet (10-12 minutter – alt efter hvor stor en portion du laver og hvilken skål det piskes i)
  5. Når skummet et luftigt og blankt kommes det i en sprøjtepose (uden tyl)
Marcipanbunde:
  1. Imens flødebolleskummet piskes rulles marcipan ud med lidt flormelis
  2. Marcipanbunde udstikkes med passende udstikkere til flødebolleformen (de skal være lidt mindre, så de kan gemmes inde i flødebollen)
Samling af flødeboller med passionsfrugt og mango:
  1. Kom først en smule mangopuree i bunden (toppen) af flødebollen
  2. Herefter tilsættes en gang flødebolleskum
  3. Dernæst endnu engang mangopuree og igen slutteligt flødebolleskum
  4. Pres herefter marcipanbunden ned i chokoladeskallen så der netop er lidt kant tilbage over bunden
  5. Gentag med resten
Chokoladebund:
  1. Temperer chokoladen som før
  2. Fordel chokoladen over alle flødebollerne og jævn bundene ud med chokolade
  3. Skrab den resterende chokolade af, så kanterne på flødebollerne er fri for chokolade (Så er de nemmere at vende ud)
  4. Lad flødebollerne stå på køl i 15 minutter, til de har sat sig
  5. Vend dem ud og server!

Velbekomme!

Er du også helt vild med flødeboller? Så skal du se bloggens andre flødeboller som med: Hindbærskum, kaffe og mange andre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *