Reklame for Callebaut og Monalisa Decorations. Reklamelinks er markeret med*
Disse flødeboller med passionsfrugt og mango er lavet som støbte flødeboller i en fast plastform. Jeg har søbt mine flødeboller med passionsfrugt og mango med gold (karamel) chokolade fra Callebaut, og det er virkelig min ynglingschokolade. Et hæld at Callebaut er min samarbejdspartner 😉
Flødebolleskummet er lavet med en sirup på passionsfrugt fra friske passionsfrugter, som er blendet og saften siet fra. Som midte i flødebollerne har de en mangopuree, som er lavet på frosne tern af mango kogt med lime og sukker. Når flødebollerne laves i en fast form, er de nemmere at tilsætte flere smage og fyld. Ønsker du andre slags bær i midten, kan mangoen blot erstattes. Som bund på flødebollerne er frisk marcipan, som er nemt at bruge, når det placeres i den faste flødebollesskal, som ligeledes overtrækkes med mere chokolade.
Opskriften har et par steps i sig, men følg blot rækkefølgen, og så vil du blive guidet. God flødebollefest 🙂
Ingredienser til passionsfrugt og mango:
Antal flødeboller med passionsfrugt og mango: 12 stk
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Gold chokolade*, Flødebolleform (min er i fast plads, men silikoneform som denne* kan også anvendes – måske opskriften skal justeres/øges lidt)
Chokoladeskaller:
- 300 g gold chokolade* (Callebaut)
Mangopuree:
- 100 g mango (frossen eller frisk)
- Saft fra 1/2 lime
- 30 g sukker
Flødebolleskum med passionsfrugt:
- 130 g sukker
- 0,3 dl passionsfrugt
- 0,4 dl vand
- 1 tsk glucose sirup
- 2 æggehvider
- 1 spsk sukker
Marcipanbunde:
- 100 g marcipan
- Flormelis
Chokoladebund:
- 75 g gold chokolade* (Callebaut)
Andet:
- Monalisa christmas decorations
Fremgangsmåde til flødeboller med passionsfrugt og mango:
Chokoladeskaller:
- Temperer gold chokoladen til omkring de 28-29 grader – og rør til chokoladen er helt smeltet (hvis det gøres i mikroovn, sørg da for at varme få sekunder ad gangen)
- Hæld den temperede chokolade i de faste forme (mine er modtaget i gave fra Callebaut – men måske du kan bruge flødebolleforme som disse*)
- Bank den resterende chokolade ud af formen og lad dem sætte sig på køl med bunden nedad
Mangopuree:
- Kom alle ingredienser i en gryde
- Kog mangoen blød
- Blend herefter ingredienserne i en blender, til det får en blød konsistens
- Kom mangopureen på en sprøjtepose og lad det afkøle, til flødebollerne skal samles
Flødebolleskum med passionsfrugt:
- I en gryde opvarmes sukker, passionsfrugt, vand og glucosesirup
- Når siruppen er ve at opnå de 110 grader piskes æggehvider og 1 spsk sukker i en skål, til de bliver hvide og luftige
- Når siruppen er opvarmet til 117 grader hældes den i en tynd stråle i de piskende æggehvider
- Lad flødebolleskummet piske til det er let afkølet (10-12 minutter – alt efter hvor stor en portion du laver og hvilken skål det piskes i)
- Når skummet et luftigt og blankt kommes det i en sprøjtepose (uden tyl)
Marcipanbunde:
- Imens flødebolleskummet piskes rulles marcipan ud med lidt flormelis
- Marcipanbunde udstikkes med passende udstikkere til flødebolleformen (de skal være lidt mindre, så de kan gemmes inde i flødebollen)
Samling af flødeboller med passionsfrugt og mango:
- Kom først en smule mangopuree i bunden (toppen) af flødebollen
- Herefter tilsættes en gang flødebolleskum
- Dernæst endnu engang mangopuree og igen slutteligt flødebolleskum
- Pres herefter marcipanbunden ned i chokoladeskallen så der netop er lidt kant tilbage over bunden
- Gentag med resten
Chokoladebund:
- Temperer chokoladen som før
- Fordel chokoladen over alle flødebollerne og jævn bundene ud med chokolade
- Skrab den resterende chokolade af, så kanterne på flødebollerne er fri for chokolade (Så er de nemmere at vende ud)
- Lad flødebollerne stå på køl i 15 minutter, til de har sat sig
- Vend dem ud og server!
Velbekomme!
Er du også helt vild med flødeboller? Så skal du se bloggens andre flødeboller som med: Hindbærskum, kaffe og mange andre!
One thought on “Flødeboller med passionfrugt og mango”