Tynde og sunde pandekager med citron

Tynde pandekager

Er du også fan af sunde pandekager, men ofte finder opskrifter på de tykke bananpandekager på nettet? Disse lækre tynde og sunde pandekager med citron er også lavet på banan, men blot lavet som tynde pandekager – Crepes! Pandekagerne er krydret med lidt citron, som giver en friskhed. Hvis du ønsker det kan de nydes som sunde med en lækker æblemos eller en vaniljeskyr? Ellers kan de jo nydes med sukker og marmelade som de traditionelle pandekager.

Pandekagedejen er desuden blendet på en blender, hvilket gør det super nemt at lave dejen. Det tager ikke mere end 2 minutter at blende alle ingredienser sammen. Når ingredienserne er blendet sammen, er det bare at stege alle de lækre pandekager på en lille pande. Mine pandekager er en mellemstørrelse, da jeg synes små pandekager er hyggeligere.

Pandekagerne er toppet med den lækreste mørke chokolade på 80% fra Callebaut. En mørk chokolade der er nem at smelte, og som købes i små chokoladeknapper – du er derfor fri for at hakke chokoladen, inden du smelter den. Smart! Callebaut er min nye samarbejdspartner, men jeg er vild med chokoladen, og anbefaler dem med min helt ærlige mening og interesse! De har desuden mange lækre forskellige typer af chokolade, der kan bruges til alverden desserter.

Disse lækre tynde og sunde pandekager med citron er en lækker sund dessert med få ingredienser. Kan nemt spises som snack i madpakken, hvis ungerne skal forkæles lidt. Eller de kan spises til en ekstra luksus morgenmad. Her er opskriften, du kommer til at lave igen, igen og igen! Velbekomme!

Ingredienser til tynde og sunde pandekager med citron:

Sværhedsgrad: Let

Antal: 15-20 stk

 • 4 modne bananer
 • 3 æg
 • 1 dl mælk
 • 1 dl vand
 • 1 tsk citronskal
 • 3 spsk ølandshvede mel
 • 30 g mørk 80% Callebaut chokolade
 • Blåbær

Fremgangsmåde til tynde og sunde pandekager med citron:

 1. Blend de modne bananer med æg, mælk og vand i en blender, så du får en tyndtflydende og luftig masse
 2. Tilsæt mel og citronskal og blend videre til en cremet konsistens, som du kan hælde ud af blenderen
 3. Opvarm en pande med olie
 4. Bag tynde pandekager med citron og gentag med hele dejen
 5. Når pandekagerne er stegt smeltes chokoladen
 6. Chokoladen “drysses” over pandekagerne og pyntes med blåbær
 7. Nyd med det samme!

Velbekomme!

Jeg kender ingen der ikke elsker pandekager. På bloggen findes der et hav af opskrifter! Med banan, uden banan, tynde, tykke og så videre! Hvis du blot søger efter pandekager i SØG feltet, kommer de frem. Et alternativ til disse tynde og sunde pandekager med citron, kan du finde disse lækre og knap så sukkerfrie pandekager.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *