Reklamelinks er markeret med*.
For mig er gulerodskage med creme cheese frosting noget af det bedste jeg kan spise. Hele min barndom har min mormor lavet roulader, hvilket har været fantastisk. Og med den kombi af en favoritkage som gulerodskage og minder om roulader fra barndommen kom denne gulerodskage roulade til. Den smager fantastisk og så synes jeg det er skønt med en anden slags kage end den traditionelle skærekage med frosting på toppen. Gulerodskage rouladen er selvfølgelig toppet med dutter af fløde. Hvilken roulade indebærer ikke fløde? Så ja, derfor vil du se at der står flødeskum til pynt i ingredienslisten. Gulerodskage rouladen kan sagtens laves dagen før, hvis du vil være i god tid til dine gæster. Apropos gæster, så skal kaffebordet selvfølgelig dækkes pænt. Så hvis du søger noget fint service til borddækning, kan jeg anbefale dig at smutte forbi Noru*, som har de fineste serveringsmuligheder. Jeg synes hvertfald det er skønt at kunne dække et fint bord, når der kommer gæster! Nå men nu til opskriften, som ikke tager meget længere en 30-40 minutter at bikse sammen til du har en færdig gulerodskage roulade. Velbekomme!
Ingredienser til gulerodskage roulade:
(Gulerodskage roulade til 6-8 personer)
Gulerodskagedej:
- 3 æg
- 60 g brun farin
- 60 g alm sukker
- 1 spsk koldt vand
- 50 g hvedemel
- 50 g kartoffelmel
- 1/2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 150 g revet gulerødder = 2 store gulerødder
- 40 g pecan nødder
Creme Cheese fyld:
- 135 g smør
- 170 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 115 g neutral flødeost (jeg brugte philidelphia – ikke light)
Pynt:
- 2 spsk af creme cheese fyldet
- 3/4 dl fløde – som piskes til flødeskum
- Mynteblade
- Drys af flormelis
Fremgangsmåde til gulerodskage roulade:
Gulerodskagedej:
- Pisk en luftig æggesnaps af æg og sukker
- Når æggesnapsen er luftig tilsættes 1 spsk koldt vand
- Kom alt det tørre i en skål og bland det sammen
- Si det tørre over æggesnapsen og vend det sammen
- Tilsæt revet gulerødder og hakkede pecannødder og vend rundt uden at slå luften ud af dejen
- Fordel gulerodskagedejen på en bageplade i et jævnt lag
- Bag gulerodskage rouladen ved 225 grader alm luft i 8-10 minutter – til gylden
- Tag gulerodskage rouladen ud af ovnen og vend den over på et nyt stykke bagepapir, og tag forsigtigt det bagepapir af, som er blevet bagt med kagen i ovnen
- Lad gulerodskage rouladen køle lidt af 5-7 minutter
- Imens laves creme cheese frostingen
Creme cheese frosting og samling af gulerodskage rouladen:
- Pisk smør luftigt og lyst
- Tilsæt flormelis og vanilje og pisk til en samlet luftig frosting
- Tilsæt flødeost og pisk kort til det lige netop er samlet – OBS: Pisk ikke for længe, da dette vil give en flydende frosting
- Kom frostingen på sprøjtepose, så er den lettere at fordele ud over rouladen
- Når rouladen er næsten kold fordeles frostingen ud over rouladen – gem en smule i sprøjteposen til pynt
- Smør frostingen ud over rouladen og rul den fast sammen
- Afslut rulningen rouladen så samlingen ligger forneden og pak gulerodskage rouladen ind i bagepapiret og lad den køle 10-15 minutter
- Pak herefter gulerodskage rouladen ud af bagepapiret og pynt med dutter af den resterende frosting og dutter af flødeskum samt mynteblade
- Server med det samme, eller sæt på køl indtil servering
Velbekomme!
Hvis du kan lide denne gulerodskage roulade, vil du med sikkerhed også kunne lide denne gulerodskage.
Og forresten! Følg gerne bloggen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet, så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter! Og du kan også finde opdateringer på min Instagram @Nannabroe.
Hvor hyggeligt og indbydende. Er den lige god dagen derpå?
Den kan sagtens spises dagen efter, men jeg vil synes den er bedst nylavet 🙂