Gulerodslagkage med frosting – vinterkage

Gulerodslagkage-med-frosting

Indeholder reklame for Kenwood*.

En af mine ynglingskager og smage er gulerodskage, og derfor blev denne gulerodslagkage med frosting til, da Kenwood spurgte om jeg ville teste deres nye Kenwood* maskine, deres nye Autograph kollektion. Jeg er Kenwood fan helt ind til benet, og er derfor stolt af at sige, at den her maskine bare VIRKER! Udover Titatium Chef Baker XL maskinen, så har jeg testet både en Roto food Cutter, til at rive gulerødder i og en Mini Chopper/Grinder til at blende nøder. Det hele gør bare arbejdet lidt nemmere, og er altså ikke bøvlet bagefter med opvask 😉 Opskriften lyder på en gulerodslagkage med frosting og æblegrød i midten og så er kagen pyntet til det fineste snelandskab i vintertema, nu det snart er jul! Glæd dig og nyd opskriften 🙂

Ingredienser til Gulerodslagkage med frosting:

Antal: 10-12 personer
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Springform 22 cm, sprøjtepose, rund tyl, stjernetyl

Gulerodskage:
  • 7 æg
  • 150 g brun farin
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 75 g smeltet smør
  • 150 g solsikkeolie
  • 450 g revne gulerødder
  • 315 g hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 5 tsk kanel
  • 50 g valnødder
Æblegrød:
  • 2 æbler
  • Vand til bunden af gryden (husk, du kan altid tilsætte mere)
Frosting:
  • 400 g blødt smør (stuetemperatur)
  • 1000 g flormelis
  • 2 tsk vaniljepasta
Pynt:
  • Saltstænger
  • 100 g hvid chokolade
  • Drys
  • Sølvstøv

Fremgangsmåe:

Gulerodskage:
  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
  2. Kom herefter den smeltede smør og olie ned til æggesnapsen og vend rundt
  3. Bland alt det tørre i en anden skål, og si herefter det tørre ned i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt
  4. Vend til sidst de revne gulerødder (Jeg har anvendt Kenwood Roto Food Cutter til at rive gulerødder på og hakkede valnødder i (Jeg har anvendt Kenwood Mini Chopper/Grinder til at blende nøder)
  5. Beklæd en 22 cm springform med bagepapir i bunden
  6. Hæld gulerodskagedejen i springformen
  7. Bag gulerodskagen ved 190 grader varm luft i 55-60 minutter – til dejen slipper, når du stikker med en nål
  8. Afkøl inden den deles i tre bunde og placeres på et kagefad
Chokoladepynt:
  1. Temperer chokolade
  2. Kom chokoladen på en sprøjtepose
  3. Lav juletræer ved at fordele chokoladen over saltstænger
  4. Drys med pynt
  5. Lad dem køle af og sætte sig
Æblegrød:
  1. Kom ingredienser i en gryde og lad æblerne koge møre til en grød (Jeg har ikke tilsat sukker til æblegrøden, da mine æbler var søde nok, men du kan selvfølgelig altid tilsætte, hvis du synes den mangler lidt sødme)
  2. Afkøl helt inden anvendelse
Frosting:
  1. Når bunde er helt afkølet piskes smør lyst og luftigt
  2. Tilsæt flormelis og vaniljepasta og pisk til du har en lys og luftig frosting
  3. Kom Frosting på sprøjtepose med en rund tyl
Samling af gulerodslagkage med frosting:
  1. Del gulerodskagen i tre lige store bunde
  2. Placer på kagefad
  3. Fordel Frosting i kanten af bunden
  4. Fordel æblegrød i midten
  5. Gentag med næste bund og kom sidst toppen på og fordel frosting på både top og sider
  6. Skrab forstingen jævn og sæt på køl til den har sat sig let (c.a 30 min)
  7. Kom resterende frosting på en ny sprøjtepose med en stjernetyl
  8. Pynt med chokoladepynt, glimmer og frosting
  9. Opbevar på køl indtil servering (sæt gerne ud ca. 30 minutter inden servering, så frosting kan få lidt temperatur)
  10. Velbekomme!

Hvis du er vild med gulerodskage, så skal du prøve denne gulerodskageroulade!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *