Reklame for Svansø. Reklamelinks er markeret med*.
Klassisk gulerodskage er en kage der altid har været et hit hos mange. Det er en af mine absolut ynglingskage og den skal derfor også på bloggen, så du kan bage en lækker klassisk gulerodskage!
Opskriften er lavet og vist step by step nedenunder. Gulerodskagen er tilsat hakkede valnødder fra Svansø, hvilket giver lidt ekstra sprødt til den ellers saftige kage. På toppen er et godt lag af flødeostcreme, som ikke må spares på! Klar til opskriften? Den er her:
Ingredienser til gulerodskage med flødeostcreme:
Antal: 7-8 personer
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: 20 cm springform*
Gulerødskage:
- 200 g blødt smør (Stuetemperatur)
- 150 g brun farin
- 2 æg
- 2,5 dl kærnemælk
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk kanel
- 100 g revet gulerod
- 50 g hakkede valnødder (Svansø)
Flødeostcreme:
- 100 g blødt smør (Stuetemperatur)
- 75 g flormelis
- 1 tsk vaniljepasta*
- 250 g neutral flødeost
Fremgangsmåde til klassisk gulerodskage:
Gulerodskage:
- Pisk det bløde smør og brun farin sammen til en lys masse
- Tilsæt herefter æg under piskning og lad det piske sammen
- Tilsæt herefter kærnemælken
- I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver og kanel
- Tilsæt herefter de tørre ingredienser til den våde masse og pisk det sammen
- Riv gulerødderne og vend dem i dejen
- Hak valnødderne og tilsæt dejen
- Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden
- Hæld dejen deri
- Bag den klassiske gulerodskage ved 180 grader alm luft i 40-45 minutter
- Afkøl gulerodskagen inden den pyntes med flødeostcreme
Flødeostcreme:
- Pisk det bløde smør lyst og luftigt
- Tilsæt herefter flormelis og vaniljepasta og pisk videre til en hvid masse
- Når smørmassen er pisket helt luftigt piskes flødeosten i (meget kort – ellers kan den begynde at flyde ud)
- Fordel den ud over gulerodskagen
- Pynt med hakkede valnødder på toppen af flødeostcremen
- Server med det samme
Velbekomme!
Hvis du er vild med gulerodskage, så skal du prøve denne gulerodkage roulade!