Stjernebrød med remonce og jordbær

Reklame for Svansø & Skælskør Frugtplantage. Reklamelinks er markeret med*

Dette stjernebrød med remonce og jordbær er lavet som en god og snasket eftermiddagskage. Gærdejen er hævet på 1 time, hvilket gør, at stjernebrødet er forholdsvis hurtigt at lave. Stjernebrødet er fyldt med en remonce med marcipan, jordbærgrød fra Skælskør Frugtplantage, hvid chokolade og sidst toppet med mandelflager fra Svansø. Opskriften er ganske simpel og tager ikke lang tid fra du starter til den er slut – du skal nemlig mest vente på at dejen hæver og bager – så din arbejdstid er kort.

TIP: Hvis du ønsker at være i god tid og ikke kan vente på dejen hæver på selve dagen, kan du koldhæve dejen. I stedet for at anvende 25 g gær kan du nøjes med 10 g gær og sætte den æltede dej på køl natten over. Dagen efter følger du så blot samlingen af stjernebrødet igen og vupti, så har du nybagt stjernebrød.

Ingredienser

Antal personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Glas, Kniv
Tid: 2-3 timer

Gærdej:
  • 25 g gær
  • 1 dl lunken kærnemælk
  • 1 æg
  • 1,5 spsk rørsukker (Svansø)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • ca. 275-300 g hvedemel
  • 70 g smør
Remonce:
  • 150 g stuetempereret smør
  • 125 g rørsukker (Svansø)
  • 75 g marcipan
Andet:
  • 1/2 pose Økologisk Jordbærgrød (Skælskør Frugtplantage)
  • 50 g hvid chokolade*
  • Æg til pensling
  • Mandelflager (Svansø)
  • Flormelis

Fremgangsmåde til stjernebrød med remonce og jordbær:

Gærdej:
  1. Opvarm kærnemælk til fingervarm og hæld det i en skål
  2. Tilsæt herefter gær, sukker og vanilje til blandingen og rør det sammen til gær er opløst
  3. Tilsæt herefter æg
  4. Tilsæt så 3/4 af melet og lad dejen samle sig
  5. Tilsæt herefter tern af smør og den resterende mel løbende
  6. Ælt dejen til den er glat og smidig
  7. Lad dejen hæve ved stuetemperatur med et fugtigt klæde over i 1 time
  8. Lav imens remonce
Remonce:
  1. Bland alle ingredienserne med hænderene, så smørret bliver opvarmet af fingervarmen (jeg gør det altid med handsker på)
  2. Sæt remoncen til side
Samling af stjerne med remonce og jordbær:
  1. Del dejen i tre lige store dele
  2. Rul herefter de tre dele ud i tre lige store cirkler
  3. Smør remonce og fordel jordbærgrød ud på den første cirkel og drys med hvid chokolade
  4. Kom den anden cirkel ovenpå og gentag forsigtigt uden at presse fyldet ud af den nedereste
  5. Læg sidst den sidste cirkel ovenpå
  6. Placer et glas i midten af cirklen og skær streger ud mod kanten (som en solstråle)
  7. Tvist nu strimlerne om sig selv, så de får en stjerneeffekt
  8. Lad stjernebrødet hæve i ca. 30 minutter
  9. Pensel stjernebrødet med æg og drys med mandelflager
  10. Bag stjernebrødet ved 200 grader alm luft i ca. 15-20 minutter (til gylden)
  11. Afkøl let og server det lunt med letdrysset flormelis

Velbekomme!

Hvis du er vild med brød og remonce eller andet samlet, så skal du prøve dette snoet chokoladebrød!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *