Æblekage lagkage med frosting

Er der noget der hører til på kagebordet om efteråret, så er det en æblekage! En æblekage lagkage fyldt med gode, friske æbler direkte ned i kagen. I denne æblekage lagkage får du både bagte æbler i kagebunden og æbler i en grød som midte af æblekage lagkagen. Kagen er bundet op på en blød og cremet frosting, som binder kagen godt sammen. Lidt syrligt med lidt sødt!

Når den her tid kommer, har jeg virkelig svært ved ikke at lave en masse kager med æbler. Om det er æblekage eller æbletærte, så får jeg aldrig nok! Måske du har det ligesom jeg?

Et af mine ynglingsæbler er discovery! Om det er til at spise frisk eller bruge det i en kage – det er ligemeget, for det har god smag på begge måder. Både frisk og sødt på samme tid!

Denne æblekage lagkage kan laves i flere steps. Du kan lave æblegrøden et par dage i forvejen, hvis du vil være på forkant. Faktisk kan du også lave æblekagebunden og evt. fryse den til den skal bruges. Frostingen er nemmest, hvis du pisker den lige inden brug, da den så er lettest at sprøjte ud på kagen (Jeg har brugt en Wilton 2D).

TIP: Hvis du er til en æblekage med kanel, vil jeg blot tilsætte 1 tsk stødt kanel til kagedejen, så får du en lidt krydret æblekagesmag. Hvis du ønsker den mere frisk, kan du tilsætte citron- eller limeskal.

Ingredienser til æblekage lagkage med frosting:

Antal personer: 10-12
Sværhedsgrad: Nem
Arbejdstid: 1,5-2 timer + bage- og afkølingstid

Æblekagebunde:
  • 4 æg
  • 130 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 130 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g revet æble
  • 50 g revet marcipan
  • 50 g hvid chokolade
Æblegrød:
Frosting:
  • 400 g smør
  • 500 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta
Andet/Pynt:
  • 100 g hvid chokolade

Fremgangsmåde til æble lagkage med frosting:

Æblekage bunde:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af æg, sukker og vaniljesukker
  2. Smelt smør og vend i æggesnapsen
  3. I en skål blandes mel og bagepulver og vendes derefter i æggesnapsen
  4. Riv æblerne og marcipanen og vend den i kagedejen
  5. Vend til sidst chokoladen i æblekagedejen
  6. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden og hæld kagedejen deri
  7. Bag æblekagen ved 180 grader alm luft i ca. 40 minutter, til der ikke hænger kagedej på en tynd nål, når du stikker den ned i midten af kagen
Æblegrød:
  1. Følg opskriften HER!
Frosting:
  1. Pisk smør lyst og luftigt
  2. Tilsæt flormelis og pisk videre til en lys, cremet og luftig frosting
  3. Kom frosting på sprøjtepose med en rund tyl
Samling af æblekage lagkage:
  1. Start med at halvere æblekagebunden
  2. Placer den nederste bund på det ønskede fad
  3. Sprøjt en ring frosting på kagebundens sider, så du kan fylde midten med æblegrød og placer en æblekagebund ovenpå
  4. Gentag med næste bund og placer den øverste bund på frosting og æblegrøden
  5. Sæt kage på køl, så frostingen sætter sig og den er lettere at smøre op
  6. Efter køl fordeles mere frosting på kagens sider, så du skjuler kagen
  7. Smør den lige op og sæt den på køl i 10 minutter
  8. Smelt den hvide chokolade og hæld den på toppen og lad den dryppe ned af kagens sider
  9. Sprøjt dutter af frosting på kagens top (Wilton 2D)
  10. Sæt på køl til servering

Velbekomme!

7 thoughts on “Æblekage lagkage med frosting

    1. Hej Frederikke 🙂 Beklager mit sene svar – håber ikke du har skulle bruge det inden.
      Men ja, det kan du sagtens 🙂

  1. Hej 😃 Jeg overvejer at bruge opskriften på bundene i en rabarberkage. Tror du det vil gøre noget at undvære æblerne i dejen? Eller vil det gøre dejen tør og knap så luftig?

    Venlig hilsen Kristinna
    Har før lavet æige præcis sin kage og den smagte fantastisk!! 🤩

    1. Hej Kristina 🙂 tænker du på at skifte æblerne i opskriften ud med rabarber? I så fald tænker jeg sagtens du kan, da rabarberne også frigiver en del væske ligesom æblerne 🙂 men tænker du at bage dem uden frugt, skal du blot tænke at den skal have mindre tid i ovnen pga mindre fugt – så burde det fungere fint 🙂

  2. Hej, kagen ser virkelig lækker ud og jeg overvejer at bruge bundene til en moussekage. Kan man fryse bunden ned og bruge den sammen med mousse uden den bliver blød/dårligere end den er tiltænkt til denne opskrift?
    Mvh Maja

    1. Dejligt, mange tak 🙂
      Ja det kan du helt sikkert godt, hvis du bare tager bundene op og tør dem op inden de samles med moussen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *