Lagkage med vaniljecreme og bær

Reklamelinks er markeret med *.

Sommeren er over os og det bugner med friske bær på marker og i butikker! Hvorfor ikke udnytte det til en lækker lagkage med vaniljecreme og friske bær? Denne lækre lagkage med vaniljecreme er super nem at lave og kræver ikke meget arbejdstid. Bundene kan nemt laves forinden, ligeledes med vaniljecremen. Inden servering skal de forskellige elementer blot samles til den færdige lagkage med vaniljecreme og pyntes med en masse lækre bær.

Jeg har bagt lagkagebundene i en 18 cm springform. Jeg havde kun en, og bagte derfor opskriften af to omgange (½ opskrift til hver springform). Men er du heldig at have 2 stk 18 cm springforme, kan du lave dejen og bage på samme tid. Alternativt kan du lave hele portionen, og bage den ene del, hvorefter den anden bages, når den første bund er bagt og befriet fra springformen.

Vaniljecremen er lavet som en luksus vaniljecreme som først laves i en gryde, afkøles og efterfølgende vendes sammen med en letpisket flødeskum. Sammen med de lækre mandelbunde er vaniljecremen, marmeladen som er på bundene og de friske bær en himmelsk mundfuld! En perfekt fødselsdags lagkage eller en anden festlig lejlighed. Her er opskriften:

Ingredienser til lagkage med vaniljecreme og bær:

Antal: 8 personer
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Springform 18 cm*,  rund tyl*,

Vaniljebunde:

  • 4 æg
  • 280 g sukker
  • 2 tsk Vanilje sukker
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 90 g hakkede mandler
  • 100 g hvid chokolade *

Vaniljecreme:

  • 3 æg
  • 6 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 3 tsk vaniljepasta*
  • 4,5 dl sødmælk
  • 3 dl fløde til piskning når cremen er kold
Andet:
  • God bær marmelade
  • Friske bær
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde til lagkage med vaniljecreme og bær:

Vaniljebunde:
  1. Pisk en lys og luftig æggesnaps af æg, vanilje og sukker
  2. I en anden skål blandes hvedemel og bagepulver
  3. Hak mandlerne groft
  4. Vend mel og bagepulver med æggesnapsen og tilsæt de hakkede mandler
  5. Vend sidst hvid chokolade i vaniljebund
  6. Beklæd bunden på to springforme af 18 cm i diameter
  7. Fordel dejen ligeligt i begge forme (eller gem resten til du kan bage af to omgange)
  8. Bag vaniljebunden ved 175 grader i 20-25 minutter til gylden og til at dejen ikke længere hænger ved en nål
  9. Afkøl bunden
Vaniljecreme:
  1. Til vaniljecremen blandes æg, sukker, majsstivelse og vaniljepasta i en gryde til der ikke er nogle klumper af mel tilbage
  2. Tilsæt herefter sødmælk til massen
  3. Sæt gryden på varmen og lun vaniljecreme langsomt op indtil den er tyk og har sat sig
  4. Lad vaniljecremen slå et par bobler inden den tages af varmen, så den er kogt helt igennem
  5. Kom vaniljecremen i en skål med film over og lad den afkøle helt
Samling af vaniljecreme:
  1. Når bunde og vaniljecreme er helt afkølet kan den lækre lagkage med vaniljecreme samles. Vaniljecremen skal samles med letpisket flødeskum
  2. Den kolde vaniljecreme skal piskes let op med piskeris, så den bliver cremet og sej (frem for i små stykker)
  3. Flødeskummet piskes let og vendes sammen med den piskede vaniljecreme til du opnår en luksus vaniljecreme
  4. Kom den samlede vaniljecreme på en sprøjtepose med en rund tyl* 
Samling af lagkage med vaniljecreme:
  1. Placer den ene lagkagebund på et ønsket fad
  2. Smør med marmelade i midten på lagkagebunden
  3. Sprøjt dutter af vaniljecreme på hele bunden
  4. Placer den anden bund på toppen af vaniljecremen
  5. Gentag med marmelade og vaniljecreme
  6. Pynt med friske bær og rød skovsyre

Velbekomme!

Er du vild med lagkager? Så skal du prøve flere af bloggens opskrifter på lagkager:



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *