Vafler med Chiafrø og æblegrød

Reklame for Svansø og Skælskør Frugtplantage. Reklamelinks er markeret med*.

Er vafler ikke noget man kan spise hver dag? Jeg tænker, at vafler er den bedste spise til alle dagens måltider! Denne opskrift er vafler med chiafrø og æblegrød, som passer perfekt til den lækre brunch eller til den lette dessert. Vaflerne er super lette og kan laves på under 5 minutter plus stegetid. De små chiafrø fra Svansø er super lækre, da de popper i munden og giver lidt ekstra konsistens til de sprøde vafler. Som topping er æblegrød fra Skælskør Frugtplantage, som laver den lækreste færdige æblegrød som blot er at hælde ud af posen. Super nemt, hvis du ikke er den store æblegrøds-laver. Er du til at lave hjemmelavet æblegrød, kan du finde en opskrift HER.

Vaflerne kan nemt laves i en stor portion og gemmes i fryseren. Så er det nemt at tage op, når man lige får lyst til en lækker vaffel! HAPS og velbekomme! 😉

Ingredienser til vafler med chiafrø og æblegrød:

Antal: 4 store vafler
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Vaffeljern (mit minder om dette* med 6 hjerter)
Arbejdstid: 30 minutter

Vaffeldej:
  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk vanilje
  • 250 g hvedemel
  • 60 g smør
  • 1,5 dl letmælk
  • 2 spsk Chiafrø (Svansø)
Topping:
  • Æblegrød (Skælskør Frugtplantage)
  • Cremefraise (18 %)

Fremgangsmåde til vafler med chiafrø og æblegrød:

Vafler med chiafrø:
  1. Bland æg, sukker og vanilje sammen
  2. Tilsæt hvedemel og bland til en tyk konsistens
  3. Tilsæt mælk og pisk dejen sammen
  4. Tilsæt den smeltede smør i dejen og vend til sidst chiafrø i
  5. Lad dejen stå 5 minutter alt imens vaffeljernet opvarmes
  6. Steg vaflerne i lidt olie og spis dem med det samme (lun dem evt i ovnen når de skal serveres)
  7. Pynt med æblegrød og cremefraise

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *