Koldhævede kanelsnegle

Reklamelinks er markeret med *.

Noget at det jeg elsker aller mest er kanelsnegle. Disse Koldhævede kanelsnegle er de lækreste og mest saftige kanelsnegle jeg nogen sinde selv har lavet. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg går tilbage til en almindelig hurtig dej. En ekstra god ting ved disse lækre snegle er, at det er højsnegle der er bagt i en Kagering*. Kageringen gør at sneglene beholder endnu mere fugt i sig og så bliver de høje frem for at flyde ud. Mums ikke? Opskriften laves aftenen inden de skal bages og dagen efter eller 12-14 timer efter formes og bages de Koldhævede kanelsnegle. Pynt med glasur alt efter behov. Og nu til opskriften:

Ingredienser til Koldhævede kanelsnegle

Antal: 11 stk
Sværhedsgrad: let
Redskaber: Kageringe* 9×5,5cm, Kondibøtte*
Arbejdstid: 1,5 time
Hævetid: 12-14 timer + 1 time ved stuetemperatur

Gærdej:
  • 2 dl mælk
  • 10 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 500 g hvedemel
  • 60 g blødt smør (stue temperatur)
  • 1 nip salt
  • 1 æg til pensling
Remonce:
  • 200 g stuetemperatur smør
  • 100 g brun farin
  • 100 g hvid sukker
  • 3 spsk kanel

Fremgangsmåde til Koldhævede kanelsnegle med

Gærdej:
  1. Opløs gær i mælken
  2. Tilsæt sukker og æg og rør det sammen
  3. Tilsæt 3/4 af melet og rør dejen til den begynder at samle sig
  4. Tilsæt så smørret i tern og lad dejen ælte videre
  5. Tilsæt resten af melet og ælt dejen til den bliver glat og blank (10-15 min hvis du har røremaskine)
  6. Smør en kondibøtte* med neutral olie og hæld dejen heri
  7. Sæt dejen på køl i 12-14 timer eller natten over
  8. Efter hævning tages dejen ud og stilles på køkkenbordet i 45-60 minutter
  9. Imens laves remonce
Remonce:
  1. Bland alle ingredienser og miks til en ens masse
  2. Lad remoncen stå på køkkenbordet indtil anvendelse
Samling af Koldhævede kanelsnegle:
  1. Hæld dejen ud på et meldrysset bord
  2. Rul dejen ud til en rektangel på 0,5-0,75 cm tykkelse
  3. Fordel remoncen jævnt på dejen
  4. Rul dejen til en pølse
  5. Skær skiver af dejen til ca 5 cm længde og placer dem i dine kageringe eller uden hvis ikke du har disse.
  6. Lad kanel sneglene hæve i 30 minutter
  7. Pensel sneglene med æg
  8. Bag kanelsneglene ved 200 grader alm luft i 15-18 minutter til gyldne
  9. Afkøl inden servering

Velbekomme!

Billeder af dejen lige efter æltning
Billede af dejen dagen efter (12-14 timer)
koldhævede kanelsnegle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *