Flødebolle tærte

Reklame for Callebaut. Reklamelinks er markeret med *.

Flødebolle tærte med den sprødeste mørdejsbund, en blød og cremet ruby gamache, toppet med den lækreste flødebolleskum og sidst dyppet i de lækreste typer af chokolade fra min gode samarbejdspartner Callebaut. Disse tærter er dyppet i 5 forskellige typer af chokolade. Ruby chokolade, Gold chokolade, mælkechokolade 823, Hvid chokolade W2 og mørk chokolade 811. Sikke en regnbue af chokolader ikke?

Flødebolletoppen kan dyppes i de forskellige chokolader, og det kræver derfor en vis mængde chokolade for at den kan dyppes helt. Hvis du blot anvender en type chokolade kan du nøjes med lidt mindre.

Følg opskriften step by step og du vil blive guidet fra start til slut. God bagning 😉

Ingredienser til flødebolle tærte:

Antal: ca. 15 stk afhængig af størrelse på flødebolle tærte
Redskaber: Perforerede forme 4 cm, sprøjtepose*, rund tyl*, termometer
Sværhedsgrad: Mellem til svær

Tærtebunde:
  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æggeblomme (lille)
Rubyganache:
  • 150 g ruby chokolade
  • 1,5 dl fløde
Fløsebolleskum:
  • 150 g sukker
  • 3/4 dl vand
  • 1,5 spsk glucose
  • 2 æggehvider (ca. 65 g hvider)
  • 1 spsk sukker
  • Skal fra 1 citron
Chokoladeovertræk:

Fremgangsmåde til flødebolle tærte:

Tærtebunde:
  1. Bland sukker, vanilje, mel og smør i en skål til det opnår en smuldret konsistens
  2. Tilsæt herefter æggeblomme og rør til dejen netop har samlet sig
  3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 0,5 tykkelse
  4. Sæt evt på køl i 10 minutter
  5. Beklæd ønskede tærteforme med mørdej
  6. Prik huller i tærtebunden
  7. Bag bundene ved 200 grader i ca 8-12 minutter (ovne er forskellige)
  8. Afkøl og lav Rubyganache imens
Rubyganache:
  1. Opvarm fløde i en gryde til lige inden det begynder at boble
  2. Kom ruby chokolade i en skål
  3. Hæld den varme fløde hen over ruby chokolade lidt efter lidt
  4. Rør til chokolade og fløde er en samlet masse
  5. Hæld ganache i mørdejsbundene og sæt tærterne på frys eller køl så ganachen sætter sig helt
Flødebolleskum:
  1. I en gryde kommes sukker, vand og glucose som koges op ved mellemvarme til 117 grader
  2. I en skål kommes æggehvider (den resterende sukker skal tilsættes når æggehviderne skal piskes luftige inden siruppen tilsættes)
  3. Når sirup er ved at opnå 117 grader piskes æggehviderne luftige med den ekstra sukker
  4. Hæld herefter den varme sirup i de luftige æggehvider og pisk en lækker flødebolleskum (tager ca 10-15 minutter indtil skummet aftager varme)
  5. Riv citronskallen og vend det i flødebolleskummet
  6. Kom flødebolleskummet på sprøjtepose med en rund tyl
  7. Sprøjt toppe af flødebolleskum på tærterne
Chokoladeovertræk:
  1. Smelt chokoladen i mikroovnen og kom den i et glas, hvori tærterne kan dyppes
  2. Lad chokoladen størkne inden servering af flødebolle tærte

Velbekomme!

Er du helt vild med flødeboller som jeg, så skal du prøve en anden af mine flødeboller HER!

flødebolle tærte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *