Græskarkage med pecannødder og flødeost

Reklame for Svansø. Reklamelinks er markeret med *.

Græskarkage er en kage, der bare skal laves i løbet af efteråret og græskarsæsonen. Græskarkage med en masse lækre og varme krydderier sammen med den lækreste flødeostfrosting på toppen. Græskarkage passer perfekt med de lækre pecannødder, som giver et dejligt sprødt tvist i den ellers bløde græskarkage. Pecannødderne er fra Svansø, og jeg elsker, at de altid er nemme at få fat i uanset, hvilket supermarked man handler i.

Ved frostingen piskes smør og flormelis sammen, hvorefter flødeost vendes i. Her skal du være opmærksom på, at du ikke pisker for meget, blot 2-4 sekunder til det netop har samlet sig. Hvis du har pisket for meget, vil frostingen blive flydende og ikke fast. Er den blevet dette, ved du, at du har pisket den for meget. Påfør den så med en ske, eller lad dine gæster komme den mængde frosting på, som de har lyst til – eller start forfra 😉 God bagning!

Ingredienser til græskarkage med pecannødder og flødeost

Antal personer: 8-10
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Stjernetyl 4B fra Wilton*, bageform firkantet*

Græskarpuree:
Græskarkagedej:
  • 150 g brun farin
  • 3 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk ingefærpulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 50 g hakkede pecannødder (Svansø)
Frosting:
  • 200 g smør
  • 250 g flormelis
  • 100 g flødeost (neutral og ikke light)
Pynt:

Fremgangsmåde til græskarkage med pecannødder og flødeost

Græskarpuree:
  1. Bag et hokkaido græskar i ovnen (halveret og befriet for kerner) i 1 time ved 175 grader
  2. Skrab kødet ud og anvend 200 g til græskarkagedejen
  3. Mos græskarkødet og afkøl inden anvendelse
Græskarkage:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af æg og brun farin
  2. Imens smeltes smør som efterfølgende vendes i den luftige æggesnaps
  3. I en anden skål blandes mel, bagepulver og alle krydderierne
  4. Vend de tørre ingredienser i æggesnapsen
  5. Vend herefter græskarpure i dejen
  6. Vend sidst hakkede pecannødder i dejen
  7. Beklæd en firkantet* form med bagepapir (18×18 cm)
  8. Kom græskarkagedejen i formen
  9. Bag ved 175 grader almindelig luft i 20-25 minutter – til den har sat sig og ikke er blød)
  10. Afkøl inden frosting sprøjtes på
Frosting:
  1. Pisk smør (stuetemperatur) luftig og lyst
  2. Pisk herefter flormelis med og pisk videre til endnu mere hvidt og luftigt
  3. Tilsæt flødeost og pisk kun 2-3 sekunder til det netop er samlet med frostingen (vend eventuelt det sidste sammen med en dejskraber uden at piske for meget – dette kan give en flydende frosting, hvis dette sker, har du pisket for meget)
  4. Kom frostingen på sprøjtepose med en tyl (min er wilton 4b*)
  5. Sprøjt dutter af frosting og pynt med pecannødder og guldstøv

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *