Flødeboller med citron

Reklame for Callebaut. Reklamelinks er markeret med *.

Flødeboller med citron på den sprødeste mørdejsbund toppet med de lækreste 5 slags chokolader. Ruby chokolade (Callebaut*) , Gold chokolade (Callebaut*) ,mælke chokolade (823 Callebaut*) , mørk chokolade (811 Callebaut*)  & hvid chokolade (W2 Callebaut*). Alle chokolader fra Callebaut som er min faste samarbejdspartner og bedste chokolade, hvis du spørger mig. Flødebollerne er lavet på den lækreste og luftige flødebolleskum lavet på en sirup og æggehvider og sidst vendt med citronskal. Hvis du ikke er så meget til citronskal, kan du selvfølgelig undvære det – flødebollerne er nemlig fantastiske med og uden 😉 Følg blot opskriften, og så får du de lækreste flødeboller med citron. Velbekomme!

Ingredienser til flødeboller med citron:

Antal: 20-25 afhængig af størrelse
Sværhedsgrad: Mellem til svær
Redskaber: Sprøjtepose*, udstikker*, rund tyl*

Mørdejsbunde:
Fløsebolleskum med citron: 
  • 150 g rørsukker*
  • 3/4 dl vand 
  • 1,5 spsk glucose 
  • 2 æggehvider (ca. 65 g hvider) 
  • 1 spsk sukker 
  • Skal fra 1 citron 
Chokoladeovertræk: 

Fremgangsmåde til flødeboller med citron:

Mørdejsbunde:
  1. Bland sukker, vanilje, mel og smør i en skål til det opnår en smuldret konsistens
  2. Tilsæt herefter æggeblomme og rør til dejen netop har samlet sig
  3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 0,5 tykkelse
  4. Sæt evt på køl i 10 minutter
  5. Udstik i ønskede størrelse på mørdejsbunde (mine er ca. 4 cm i diameter)
  6. Bag ved 200 grader i 8-10 minutter til gylden
  7. Afkøl
Flødebolleskum med citron:
  1. I en gryde kommes sukker, vand og glucose som koges op ved mellemvarme til 117 grader
  2. I en skål kommes æggehvider (den resterende sukker skal tilsættes når æggehviderne skal piskes luftige inden siruppen tilsættes)
  3. Når sirup er ved at opnå 117 grader piskes æggehviderne luftige med den ekstra sukker
  4. Hæld herefter den varme sirup i de luftige æggehvider og pisk en lækker flødebolleskum (tager ca 10-15 minutter indtil skummet aftager varme)
  5. Kom sidst citronskal i flødebolleskummet og vend det rundt
  6. Kom flødebolleskummet på sprøjtepose med en rund tyl
  7. Sprøjt toppe af flødebolleskum på mørdejsbundene
  8. Lad bundene stå i 15-20 minutter og sætte sig
Chokoladeovertræk:
  1. Smelt chokoladerne /temperer og kom dem i et højt glas, hvor flødebollerne kan dyppes i
  2. Placer flødebollerne på bagepapir efterfølgende og lad dem sætte sig

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *