Græskarsnegle med valnødder og flødeost

Reklame for Svansø. Reklamelinks er markeret med*.

Er du fan af kanelsnegle, vil du helt sikkert også være fan af disse græskarsnegle med valnødder og en masse lækre “pumpkin spice” krydderier. De består af massere kanel, allehånde og ingefær, som giver den dejlige smag til græskarpureen. Sneglene er samlet med en remonce med græskarpuree og drysset med valnødder fra Svansø. Man kan med fordel bage hele græskaret og gemme resten af græskarpureen på frys til en ny omgang græskarsnegle.

Jeg har efterhånden erfaret, at jeg får de lækreste og mest saftige snegle ved at koldhæve dejen. Men har du ikke tid til dette, kan du erstatte 10 g gær med 25 gram gær og lade dem hæve ved stuetemperatur i 1 time inden samling (dejen skal ca vokse til dobbelt størrelse).

Som pynt og ekstra guf er de lækre græskarsnegle toppet med en flødeostfrosting med flødeost, flormelis og citron og igen toppet med hakkede valnødder fra Svansø. Prøv opskriften, nu;

Ingredienser til græskarsnegle med valnødder:

Antal 11 stk
Sværhedsgrad: let
Redskaber: Kagering* 9×5,5 cm , Kondibøtte*

Græskarpuree:
  • 1/2 græskar ( du skal ende med ca 200g græskar puree svarende til ca 1/4 almindelig størrelse Hokkaido græskar)
Græskardej:
  • 2 dl letmælk
  • 10 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk sjnner
  • 100 g revet Frisk græskar (Hokkaido)
  • 450-500 g hvedemel
  • 90 g smør
  • 1 nip salt
  • 1 æg til pensling
Remonce:
  • 150 g smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g hvid sukker
  • 100 g græskarpuree
  • 2 spsk kanel
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 100 g valnødder (Svansø)
Flødeostcreme:
  • 200 g flødeost
  • 75 g flormelis
  • 1/2 Citron (saft og skal)

Fremgangsmåde til græskarsnegle med valnødder:

Græskarpuree:
  1. Halver et græskar og skrab kernerne ud af det (hvis du bager hele græskaret så gem ca. 130g med skræl som skal rives råt og i gærdejen)
  2. Placer græskaret med skallen opad på en bageplade
  3. Bag græskar ved 175 grader i 1 time
  4. Skrab herefter kødet ud
  5. Mos kødet og gem det til sneglene skal samles med remonce
Græskardej:
  1. Opløs gær i mælken sammen med sukker og æg
  2. Tilsæt herefter 3/4 af hvedemelet og rør dejen sammen
  3. Tilsæt nu revet græskar og smør og rør videre
  4. Tilsæt salt
  5. Tilsæt resterende mel alt efter behov. Dejen røres i 10-15 minutter til den begynder at kunne trækkes i, uden at den går i stykker/knækker
  6. Smør en Kondibøtte* eller en skål med olie
  7. Kom dejen heri og stil den på køl i 12 timer
  8. Dagen efter køl sættes bøtten med dej på køkkenbordet i 1 time
  9. Imens laves remonce
Remonce:
  1. Bland smør, brun farin og sukker sammen til en blød masse med hænderne
  2. Bland herefter græskarpuree i remoncen til det får en ens konsistens
Samling af græskarsnegle:
  1. Rul dejen ud på køkkenbordet med lidt mel ca 0,5 cm tykkelse
  2. Fordel herefter Græskarremoncen på dejen i et jævnt lag
  3. Hak valnødderne og fordel dem på dejen
  4. Rul herefter dejen til en lang pølse
  5. Skær små græskarsnegle i skiver på ca 6 cm
  6. Smør kageringene* indeni med olie og placer en snegl i hver ring
  7. Lad sneglene hæve i 30 minutter
  8. Pensel med sammenpisket æg
  9. Bag sneglene ved 200 grader alm luft i 10-12 minutter til gyldne
  10. Afkøl
Flødeostcreme:
  1. Miks flødeost, flormelis og citron sammen
  2. Fordel flødeostcreme på sneglene og drys med lidt valnødder
  3. Server mens de er lune og server med det samme

Velbekomme!

One thought on “Græskarsnegle med valnødder og flødeost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *