Norske solskinsboller

Efter en hel uge i Norge denne sommerferie med duften af nybagte norske solskinsboller må det være på sin plads, at disse lækre solskinsboller kommer på bloggen. En solskinsboller eller skolebolle er en lækker kanelsnegl fyldt i midten med en god vaniljecreme. Et nærliggende navn til solskinsboller kunne derfor være cremesnegle, hvis du spørger mig.

Opskriften består af en helt almindelig gærdej med lidt kardemomme, som smøres med et godt lag remonce. Dejen rulles og skæres ud til snegle, hvorefter de trykkes i midten og fyldes med vaniljecreme.

Hvis sneglene skal gøres ekstra søde kan de toppes med glasur, men dette er jeg ikke sikker på er så norsk. Alle bagerne lavede enten en snegl med creme eller en hvid bolle med creme og kokosglasur.

Ingredienser til norske solskinsboller:

Antal: 25 stk
Sværhedsgrad: Let

Gærdej:
  • 5 dl mælk
  • 3 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 850-900 g hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 90 g smør (stuetemperatur)
Vaniljecreme:
  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 3 spsk majsstivelse
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 dl letmælk
Remonce:
  • 360 g smør (stuetemperatur)
  • 120 g sukker
  • 160 g brun farin
  • 3 spsk kanel

Andet:

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde til norske solskinsboller:

Gærdej:
  1. Lun mælken og kom det i en røreskål
  2. Tilsæt gær og opløs det i mælken
  3. Tilsæt herefter æg og sukker og lad det blande sammen med mælk og gær
  4. Tilsæt herefter det meste af melet og lad dejen ælte sammen
  5. Tilsæt smør i tern og lad dejen ælte sig sammen (tilsæt eventuelt resten af melet – dejen skal være blød uden at være alt for klistret)
  6. Lad gærdejen hæve ved stuetemperatur i 1 time
  7. Lav imens vaniljecreme og remonce
Vaniljecreme:
  1. Bland sukker, vanilje, æg og majsstivelse i en gryde til alt er pisket sammen
  2. Tilsæt herefter mælk
  3. Sæt nu gryden på varmen og lad det koge op til det opnår en tyk konsistens og slår bobler
  4. Afkøl helt inden anvendelse
  5. Kom på en sprøjtepose inden brug
Remonce:
  1. Bland alle ingredienser i en skål
  2. Bland ingredienserne til alt er samlet og lad det stå på køkkenbordet til det skal anvende
Samling af norske solskinsboller:
  1. Del dejen i to og kom den ene del på køkkenbordet drysset med mel
  2. Rul dejen ud til 0,5 cm tykkelse og fordel halvdelen af remoncen på dejen i et jævnt lag
  3. Rul dejen sammen til en pølse
  4. Skær små snegle af pølsen og placer dem på en bageplade med bagepapir
  5. Lad sneglene hæve ved stuetemperatur i 30-45 minutter
Bagning af norske solskinsboller:
  1. Når sneglene har hævet trykkes midten af sneglen ned og fyldes med vaniljecreme
  2. Pensel de norske solksinsboller med æg
  3. Bag de norske solskinsboller ved 200 grader almindelig luft i 15-20 minutter – til gyldne
  4. Afkøl og spis!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *