Chokoladelagkage – Chokoladebunde med chokoladefrosting

Er der en ingrediens jeg elsker, så er det chokolade. Heldigvis har jeg det bedste samarbejde med Callebaut, som af og til forkæler mig med en masse god chokolade, som jeg kan bruge i mine opskrifter. Og denne er ikke en undtagelse. Denne chokoladelagkage i form af saftige chokoladebunde samlet med en fløjlsblød chokoladefrosting, toppet med friske bær. Måske det lyder tungt, men lyder det ikke lækkert? Jeg kan ikke vente til at spise den, og jeg håber du føler det samme.

Opskriften er simpel: Du starter med at lave en god chokoladekage, som du kan dele i to bunde. Chokoladekagedejen kan laves på under 5 minutter og bages på ca. 50 minutter. Efter bagning skal kagen blot køles af. Her kan du enten fryse kagen, eller pakke den ind i husholdningsfilm eller en pose, for at den holder fugtigheden, til du skal bruge den. Jeg vil anbefale at hvis du skal bruge den senere end 1-2 dage, skal den fryses ned. Tag den evt. op 4-5 timer før den skal deles i 2 bunde, så den kan nå at tø op.

Når chokoladelagkagen skal samles, piskes chokoladefrostingen af smør, flormelis og smeltet chokolade. Bundene samles med en blød frosting, og toppes med endnu en bund. Toppen pyntes med frosting.

Hvis du ønsker, kan kagen laves dagen før. Altså bages samles og laves helt klar, så du ikke skal gøre dette inden dine gæster kommer. Super nemt og lækkert, og her er opskriften:

Ingredienser til chokoladelagkage – chokoladebunde med chokoladefrosting

Sværhedsgrad: Nem
Arbejdstid: 1,5 time + bagetid og køletid
Redskaber: 20 cm springform

Antal personer: 10-12

Chokoladebund:

  • 135 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 25 g brun farin
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 5 spsk kakao
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1 dl fløde
  • 2,25 dl sødmælk
  • 60 g mørk chokolade (70% Callebaut Chokolade)
  • 6
  • 0 g Mælkechokolade (33 % Callebaut Chokolade)

Chokoladefrosting:

  • 400 g blødt smør
  • 500 g flormelis
  • 150 g smeltet (70% Callebaut)

Andet:

  • 1 bakke friske hindbær

Fremgangsmåde til Chokoladelagkage – Chokoladebunde med chokoladefrosting:

Chokoladebunde:
  1. I en skål piskes sukker, brun farin og smør til en lys og luftig masse
  2. Tilsæt herefter et æg af gangen og pisk til en lys flydende masse
  3. Tilsæt fløde under kort piskning
  4. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt disse kagedejen
  5. Bland til sidst sødmælk i dejen, så den bliver lidt mindre tyk i konsistensen (OBS kagen skal gerne kunne smøres ud, så den skal ikke være “tynd”, blot smørbar)
  6. Tilsæt sidst den gode chokolade til dejen og vend knapperne rundt, så de er jævnt fordel i chokoladekagedejen
  7. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir og hæld dejen deri
  8. Chokoladebunden bages i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter – lige til den netop slipper kanterne på en nål
  9. Afkøl til chokoladebunden er helt afkølet, hvorefter bunden flækkes i 3 bunde, og chokoladefrosting piskes til samling af chokoladekagelagkagen

Chokoladefrosting:

  1. Pisk smør til det er lyst og luftigt
  2. Tilsæt flormelis og pisk til du opnår en blød og luftig frosting
  3. Smelt chokoladen og hæld den i frostingen under piskning
  4. Kom chokoladefrostingen på sprøjtepose med ønsket tyl

Samling af chokoladelagkage:

  1. Placer den første bund på ønsket fad
  2. Sprøjt chokoladefrosting dutter på bundens sider og fordel lidt chokoladefrosting i midten og gentag med bund 2
  3. Placer den 3. Bund og sprøjt frosting dutter igen og fyld midten op med frosting
  4. Dæk midten med friske hindbær
  5. Sæt kagen på køl 1 time indtil servering, så den er lidt lettere at skære ud, og server herefter!

Velbekomme!

Hvis du er lige så vild med chokolade som jeg, synes jeg du skal prøve en af mine brownies, som er fyldt med god chokolade. http://nannabroe.dk/2017/08/04/brownie-med-noedder-og-chokolade/

2 thoughts on “Chokoladelagkage – Chokoladebunde med chokoladefrosting

  1. Når du skriver at man skal tilsætte den gode chokolade til dejen, er det så smeltet og flyende eller bare hakket i små stykker?

    1. Det er i “kold” form. Dvs. Callebaut chokolade, som jeg bruger i denne opskrift, købes i små chokoladeknapper, og tilsættes derfor direkte til chokoladekagedejen uden at du skal hakke. Det er for der kommer chokoladestykker i bundene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *