Rabarber upside down

Reklamelinks er markeret med *

Når det er rabarbersæson, længes jeg altid efter at lave alle mulige gode kager med rabarber. Denne rabarber upside down kage kom til, da jeg tænkte at man måtte kunne gøre som man gør med æblekager mm. Rabarberkagen er lavet med en lækker vaniljekage, som er saftig og luftig på samme tid. Rabarberne er placeret i bunden af springformen, så det danner et lille mønster, dernæst kommes vaniljedejen oven på, og så bages kagen. Når kagen er afkølet, vendes den på hovedet, så rabarberne vender opad og mønsteret ligeså. Kagen pyntes med flormelis og spises med det samme. Kagen kan godt opbevares på køl i flere dage, men er klart bedst nybagt! Velbekomme 🙂

Ingredienser til rabarber upside down:

Antal: 6-8 personer
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 45 min + bagetid
Redskaber: Springform 22 cm

Vaniljedej:
  • 200 g hvedemel
  • 175 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta*
  • 130 g blødt smør
  • 3 æggehvider
  • 150 g skyr
  • 1 dl mælk
  • 2 håndfulde hvid chokolade
Andet:
  • 4 stængler rabarber
  • Flormelis

Fremgangsmåde:

Vaniljedej:
  1. I en skål blandes hvedemel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker, sæt til side
  2. I en anden skål blandes den bløde smør sammen sukker og piskes luftigt
  3. Tilsæt herefter æggehvider og pisk sammen (denne kan godt skille lidt, men vil samle sig, når de tørre ingredienser kommer i)
  4. Pisk herefter skyr i æg og smørmassen
  5. Vend/pisk herefter de tørre ingredienser i de våde og lad massen køre lind
  6. Tilsæt lidt efter lidt mælk og lad dejen blive en ens tykt flydende vaniljedej
  7. Vend sidst chokolade i dejen
Samling af rabarber upside down:
  1. Rens dine rabarber og flæk dem på midten på den brede side
  2. Tilpas rabarbernes længde i springformen (Ca. 22 cm springform), så de dækker midten
  3. Kom rabarberne i bunden af en springform beklædt af bagepapir
  4. Hæld dejen over
  5. Bag kagen ved 175 grader alm ovn i ca. 40-45 minutter, til dejen slipper en nål
  6. Afkøl inden kagen vendes på hovedet, så rabarber er toppen
  7. Drys med lidt flormelis
  8. Server!

Velbekomme!

Er du vild med rabarber, skal du prøve denne opskrift på rabarberhorn også!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *