Lagkage med rabarber og hvid chokolademousse

Lagkage med rabarber og hvid chokolademousse

Hvis du tænker, lagkage og mousse, åh nej! Så frygt ikke! Ingredienserne og de forskellige lag i kagen er inddelt efter rækkefølge alt efter hvornår du skal lave dem. En lagkage som denne vil med sikkerhed give glade maver og hjerner. En blød og syrlig smag af rabarber blandet med fløde og en sød og cremet hvid chokolademousse på toppen til den syrlige rabarbermousse. En perfekt kombi hvis du spørger mig. Kagen kan sagtens laves flere dage før den skal serveres. Den er derfor en god kage der kan laves, hvis du ved du får travlt på dagen, hvor du får gæster. Du skal blot følge rækkefølgen af ingredienser og fremgangsmåde, og så skulle du gerne få en smuk lagkage med rabarber og hvid chokolademousse. God bagelyst!

Ingredienser til lagkage med rabarber og hvid chokolademousse:

(17 cm springform)

Hvid chokolademousse:

  • 150 g hvid chokolade
  • 3 dl fløde
  • 1,5 blad husblas
  • 1 tsk vaniljepasta

Bunde:

  • 2 æg
  • 110 g sukker
  • 1 tsk vanilje pasta
  • 20 g mandler
  • 80 g mel
  • 0,5 tsk bagepulver

Rabarbermousse:

  • 110 g rabarber
  • 35 g sukker
  • 1/2 citron (saft)
  • 2 blad husblas
  • 2 dl fløde

Fremgangsmåde til lagkage med rabarber og hvid chokolademousse:

Hvid chokolademousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand
  2. I en gryde opvarmes fløden til lige under kogepunktet
  3. I en skål kommes hakket hvid chokolade
  4. Når fløden er varm hældes den over den hvide chokolade
  5. Opløs den hvide chokolade og kom husblas i chokoladefløden
  6. Kom film hen over chokoladefløden – helt ned på massen så der ikke kan dannes kondens
  7. Sæt chokoladefløden på køl til den er helt kølet af (ca. 5 grader)
  8. Når chokoladefløden skal bruges, piskes den op til en let skum – dette tages op igen når lagkagen skal samles

Bunde:

  1. Pisk æg, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps
  2. I en skål blandes mandelmel, bagepulver og mel
  3. Vend det tørre i æggesnapsen
  4. Beklæd springformen (17 cm) med bagepapir på bunden og smør bunden med olie
  5. Hæld kagedejen i springformen
  6. Bag bunden i ovnen ved 180 grader alm luft i 25-30 minutter – til gylden
  7. Afkøl helt før den befries fra springformen
  8. Halver herefter bunden i to lige store bunde
  9. Begynd herefter på rabarbermoussen

Rabarbermousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand i ca. 15 minutter
  2. Kog en rabarbergrød af rabarber, citronsaft og sukker i 10-15 minutter – Der må gerne være stykker af rabarber tilbage i grøden
  3. Kom husblas i grøden og lad rabarbergrøden køle lidt af – til ca. 35 grader før det kan blandes med flødeskum
  4. Når rabarbergrøden er kølet ned til ca. 35 grader piskes en let flødeskum
  5. Bland først lidt fløde i rabarbergrøden for at køle den lidt ned
  6. Gentag et par gange hvorefter resten blandes med fløden

Samling af lagkagen:

  1. Tag en kagering og placer den første bund med toppen nedaf, så den bløde del vender mod moussen
  2. Beklæd kageringen med kageplast og stram kageringen til, så moussen ikke løber ud
  3. Hæld rabarbermoussen oven på den første bund
  4. Anden bund placeres med den bløde del vender ned mod rabarbermoussen
  5. Sæt lagkagen på køl mens den hvide chokolademousse piskes til en let creme – Undgå at piske for meget, da dette vil resultere i en skilt creme
  6. Kom den hvide chokolademousse på en sprøjtepose og fordel moussen på lagkagebunden
  7. Spred moussen helt ud med en palet
  8. Sæt kagen på køl i 3-5 timer eller natten over indtil mousserne har sat sig
  9. Pynt til sidst kagen og befri den for kageplast når kagen skal serveres

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *