Blondie med brombær

Blondie-med-brombær

Blondie! Hvem kan ikke lide en god og saftig blondie. Det er ikke længe siden brombærerne bugnede på buskene, og måske du har været så god og få en masse i fryseren? Blondien har ekstra godt af at stå på køl natten over eller måske endda et par dage på køl, da den har godt af at sætte sig. En blondie er derfor en god kage at lave, hvis du ved du skal have gæster om et par dage. Blondien kunne eventuelt serveres med en god is eller noget cremefraise til.

Ingredienser til blondie med brombær:

(8 personer)

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 1 tsk vanilje
  • 230 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g mel
  • 150 g friske brombær

Fremgangsmåde til blondie med brombær:

  1. I en gryde smeltes smør og hvid chokolade
  2. Imens piskes en luftig og lys æggesnaps af sukker, æg og vaniljesukker
  3. Når smør og chokolade er smeltet og kølet lidt af, men stadig varmt blandes det i æggesnapsen ved en let omrøring, så luften ikke piskes helt ud
  4. Når æggesnaps og smør/chokolade er blandet tilsættes mel
  5. Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir og smør siderne med smør
  6. Hæld blondiedejen i springformen
  7. Kom brombær ovenpå dejen – de vil synke til bunds under bagningen
  8. Bag blondien ved 185 i 40-45 minutter – til den har sat sig uden at blive helt tør
  9. Lad den hellere være for blød end for tør – lige som en god snasket brownie, der heller ikke må blive tør
  10. Sæt herefter blondien på køl i 3-4 timer eller natten over – til den er iskold og fast
  11. Server med friske brombær og drys eventuelt med flormelis til pyntning

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *