Havregrynscookies med marcipan, mandler og chokolade

Havregrynscookies

Jeg elsker cookies? Elsker du cookies? Jeg har udover de almindelige cookies en svaghed for havregrynscookies fyldt med lækre sager som marcipan, mandler og chokolade. En havregrynscookie har en ekstra rund smag, og fylder mere, da de jo er tilføjet lidt grovhed i form af havregryn. Disse lækre havregrynscookies er nemme at lave et par dage i forvejen, da dejen har godt af at hvile på køl og frigive smag. Hvis du ønsker det, kan dejen også kommes på frys, indtil de skal bages. Super nemt og praktisk, hvis du ønsker at være lidt på forkant.

Hvis du f.eks. ikke har marcipan, nødder eller chokolade, kan du også bytte det ud med noget andet. Evt. rosiner, hvis du kan lide det? Eller tranebær? Måske hvid chokolade i stedet for. En cookie kan varieres i alle afskygninger, og lige efter hvad du finder bedst. Denne opskrift er derfor en du kan bruge til inspiration, og så udvide den efter din helt egen smag.

Og NU er det bare at komme igang! God bagning!

Ingredienser til havregrynscookies med marcipan, mandler og chokolade:

Antal: 20 stk
Sværhedsgrad: Let

  • 150 g smør
  • 165 g brun farin
  • 35 g hvid sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 120 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 80 g marcipan
  • 100 g chokoladestykker
  • 50 g hakkede mandler

Fremgangsmåde til havregrynscookies med marcipan, mandler og chokolade:

  1. Smelt smør og pisk det sammen med brun farin, sukker og vaniljesukker
  2. Tilsæt æg og pisk til en luftig lys masse
  3. I en skål blandes havregryn, mel, salt og natron
  4. Det tørre vendes i smørmassen
  5. Hak marcipan og tilsæt dette til havregrynscookiedejen
  6. Tilsæt slutteligt hakkede mandler og chokoladen til dejen
  7. Sæt dejen på køl i 24-48 timer – dette frigiver smag til dejen og får dejen til at sætte sig (Hvis du har travlt, kan du også bage dem med det samme)
  8. Lav kugler af dejen med to skeer
  9. Bag havregrynscookies ved 200 grader i 7-8 minutter – til gyldne
  10. Nyd med det samme eller opbevar i en lufttæt beholder

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *