Små karameltærter med hasselnødder

Reklame for Svansø. Opskriften på disse små karameltærter med hasselnødder, er de nemmeste små tærter til en sød tand.
Tærterne er lavet på en sprød mørdejsbund. Mørdejsbundene er fyldt med lækre hasselnødder fra Svansø og toppet med en tyk-flydende, hjemmelavet saltkaramel. Jeg er vild med nødder og er så heldig at have en skøn nøddepusher i form af Svansø (reklame). Hasselnødderne fås i flere forskellige pakker lige fra 100 g pr. pose til 300g, og er nemme at anvende. Nødderne i denne opskrift er let ristet af på en pande, uden at de mister deres skind. I denne opskrift er der brugt ca. 40-50 g hasselnødder til 8-10 tærter, hvilket ikke kræver den store mængde for en lille sød opskrift.

Saltkaramellen kan nemt laves flere dage i forvejen, da den blot kan lunes op inden den skal hældes i tærteformene. Når karamellen er hældt oven på nødderne i tærtebundene, sættes de små karameltærter på køl, til karamellen har sat sig og blevet kold. Dernæst kan de små karameltærter pyntes med karamelpynt, inden de skal serveres.

De små karameltærter med hasselnødder er perfekte til den næste dessert, da de forskellige elementer nemt kan laves forinden. Elementerne kan laves hver for sig og opbevares på køl eller frys til servering. Jeg havde mørdejen på frys, indtil jeg skulle udrulle dejen og bage tærtebundene. Karamelpynten kan laves forinden og blot opbevares forsigtigt i en bøtte. Lige til at gå til, og her er opskriften!

Ingredienser til små
karameltærter med hasselnødder:

Antal: 8-10 stk. afhængig af størrelse på form (min er 5,5 i diameter)
Sværhedsgrad: Mellem

Mørdej:
  • 50 g durum mel
  • 100 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme
Karamel:
  • 100 g sukker
  • 0,75 dl fløde
  • 10 g smør
  • 1 nip salt
Karamelpynt:
  • 70 g sukker
Andet:
  • 40-50 g let ristet hasselnødder fra Svansø (Tærtebundene skal fyldes med hasselnødder, som er blevet let ristet på en pande)
  • Rød skovsyre til pynt

Fremgangsmåde til små karameltærter med hasselnødder:

Mørdej:
  1. Bland mel, durummel og sukker i en skål
  2. Tilsæt koldt smør og rør rundt til du opnår en smuldret masse
  3. Tilsæt æggeblomme og rør til du opnår en samlet mørdej
  4. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir (ca. 0,5 cm) og sæt på køl i 5-10 minutter
  5. Udstik mørdej til dine ønskede forme (jeg brugte perforerede forme af 5,5 cm diameter)
  6. Prik huller i bunden af mørdejen, så luft kan slippe ud under bagningen
  7. Bag ved 200 grader alm luft i 10-12 minutter (til gyldne)
  8. Afkøl tærtebundene og rist hasselnødderne let af på en pande (uden de mister deres skind – i så fald skal dette pilles af) + lav saltkaramel imens
Hasselnødder:
  1. Rist hasselnødder let af på en pande og sæt til side
Saltkaramel:
  1. I en gryde smeltes sukker ved lav varme (uden at røre i det)
  2. Når sukker er ved at være helt smeltet, opvarmes fløde i en anden gryde til lige under kogepunktet
  3. Hæld den varme fløde over i det smeltede sukker ad flere omgange under omrøring
  4. Tilsæt smør og salt og rør videre
  5. Lad saltkaramellen koge videre i 20-25 minutter – til det sætter sig og du begynder at få en lidt tykkere karamel
  6. Når saltkaramellen er færdig sættes den til side og køler let af – alt imens du fylder tærteformene med let ristet hasselnødder
  7. Hæld saltkaramel i hver tærteform, så hasselnødderne er gemt væk af karamel
  8. Sæt de små karameltærter på køl til karamellen har sat sig
Karamelpynt:
  1. Smelt sukker
  2. Kom det smeltede sukker på et stykke bagepapir og begynd at “sno” karamelomkring en rund pind/andet lign redskab hvor du kan få proptrækkere (PAS PÅ – det er meget varmt – du kan smelte sukkeret i mikroovnen igen, hvis du ikke når at lave så meget, inden det størkner)
  3. Pynt de små karameltærter med karamelpynt
  4. Server med det samme

Velbekomme! 🙂

2 thoughts on “Små karameltærter med hasselnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *