Tærte med brombærmousse og chokoladeganache

En af de ting jeg elsker at bage med, er brombær. Friske som frosne brombær. Måske du har været lige så heldig at kunne plukke en masse brombær mens de hang friske på alle brombærbuskene? Jeg var og det blev til denne lækre tærte med brombærmousse og chokolade ganache.

En anden ting jeg også altid kan bage med er chokolade. Jeg har en svaghed for mælkechokolade og det er derfor kombineret med disse friske og syrlige brombær i en syrlig brombærmousse. Brombærmoussen er placeret oven på en tærtebund med chokoladeganache, hvilket brombærmoussen også er toppet med i form af små stjerner.

Tærten har 3 steps. Brombærmousse, tærte og chokoladeganache og sidst pytning. Der skal ca. afsættes et par timer arbejdstid til at lave tærten og så gør køleskabet og fryseren resten af arbejdet til at afkøle de forskellige elementer mens du venter utålmodig i at kunne sætte tænderne i de lækre sager. Men måske du har smagt i mellemtiden? Det gør jeg altid – jeg kan ikke lade være 😉

Ingredienser til Tærte med brombærmousse og chokoladeganache:

Antal person: 8 personer
Sværhedsgrad: mellem
Redskaber: Rund silikoneform 18, & Perforerede form 18,5 cm, Sprøjtepose, Wilton 4B tyl.

Brombærmousse:
  • 220g brombær
  • 80 g sukker
  • saft fra 1 lime
  • 4 husblas
  • 4 dl fløde
Mørdej:
  • 100 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 50 g durum mel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g koldt smør i tern
  • 1 æggeblomme
Chokoladeganache:
  • 1,5 blad husblas
  • 1,5 dl fløde
  • 140 g mælkechokolade (Callebaut 823, 33,6 %)
  • Nip salt
Pynt:
  • Rød skovsyre
  • Store friske brombær
  • Karamelkugler (kan købes hos Callebaut)

Fremgangsmåde til tærte med brombærmousse og chokoladegananche:

Brombærmousse:
  1. Sæt brombær, sukker og limesaft over i en gryde. Lad det koge til en grød 10-15 minutter
  2. Udblød husblas i en skål med rigeligt vand
  3. Tilsæt husblas til den varme grød
  4. Lad brombærgrøden afkøle og stavblend den blød
  5. Si kernerne fra brombær fra
  6. Lad brombærsaften afkøle til ca. 34 grader
  7. Pisk en blød flødeskum
  8. Vend lidt flødeskum i brombærsaften og gentag med mere fløde
  9. Hæld brombærmoussen i silikoneformen (jeg brugte en rund fra Silikomart (ingen reklame)
  10. Sæt på frys til den har sat sig (4-5 timer)
Mørdej:
  1. Bland mel, sukker, vaniljesukker i en skål
  2. Tilsæt smør og rør til du opnår en smuldret masse
  3. Tilsæt æggeblomme og rør til det netop samler sig
  4. Rul ud mellem to stykker bagepapir og sæt på køl i 10 minutter
  5. Beklæd din kagering med mørdej, både bund og sider (18,5 cm diamenter perforerede forme)
  6. Prik med en gaffel bunden for at undgå bunden hæver
  7. Bag tærtebunden ved 185 grader alm ovn i 10-15 minutter til gylden
  8. Afkøl tærtebunden mens chokoladeganache laves
Chokoladeganache:
  1. Udblød husblas i en skål med vand
  2. Varm fløden til lige under kogepunktet
  3. Kom chokolade i en skål og hæld herefter den varme fløde over og tilsæt husblas
  4. Lad chokolade og fløde smelte ved at røre i bunden med en dejskraber
  5. Fordel chokoladeganache i tærtebunden gennem en si (så du undgår rester af chokoladestykker)
  6. Gem en lille del som skal på køl og senere sprøjtes som pynt på kagen
  7. Sæt tærten på køl i 1-2 timer (til chokoladeganache har sat sig)
Pyntning af tærte med brombærmousse og chokoladeganache:
  1. Tag tærten fra køl og ligeledes med brombærmousse fra frys
  2. Befri brombærmousse fra silikoneformen og placer den ovenpå tærten med chokoladeganache
  3. Fyld den resterende del af chokoladeganache på en sprøjtepose med Tyl 4B fra Wilton
  4. Sprøjt dutter af chokoladeganache, pynt med halverede brobær og karamelkugler, slutteligt med rød skovsyre
  5. Lad tærten tø helt op inden den serveres for dine gæster

Velbekomme!

Er du vild med bær og chokolade? Måske du skal prøve nogle af bloggens andre opskrifter? Opskriften på Solbæris er en af bloggens favoritter. Eller måske en god brownie dertil?

2 thoughts on “Tærte med brombærmousse og chokoladeganache

  1. Hej Nanna

    Drømmer om at begive lig lag med din brombærmousechokoladeganachtærte der ser overdrevet lækker ud men er lidt i tvivl om hvornår husblassen skal i, både i moussen og ganache?
    Håber på lidt hjælp, da det ellers altid går galt for mig med brug af husblads😅

    1. Hej Laura
      Hvor dejligt at du vil forsøge dig med kagen! Den er så lækker!
      Med ganache skal husblas i når den varme fløde er hældt over chokoladen. Og i mousse, skal husblas i den varme brombærkompot, og med kompotten afkøle til ca. 34 grader hvorefter den kan vendes med den piskede fløde 🙂 Håber det giver mening, ellers skriver du bare igen 🙂
      GOd bagning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *