Rabarberkage med marcipan og smørcreme

Brownie med karamelchokolade

Brownie med karamelchokolade

Den gode brownie klassiker er ikke til at slå! Denne brownie med karamelchokolade smager så syndigt, at flere måske vil sige at “et”stykke er nok! Ikke mig! Den smager helt sikkert af mindst to stykker! Den fløjlsbløde karamelchokolade i både mørk og lys version giver den helt perfekte kombination. Ovenpå karamelchokoladen er der drysset med vahlrona karamelkugler, som du kan købe lige HER. Den røde skovsyre kan købes i de større forretninger som f.eks. Meny eller Føtex men du kan jo pynte din brownie med karamelchokolade lige som du ønsker! Kun fantasien sætter grænser 🙂 Brownien og karamelchokoladerne kan sagtens laves flere dage i forvejen, hvis du vil være på forkant til dine gæster kommer. Stil blot alle dele på køl, og tag dem ud lidt før du vil pynte. Og nu til opskriften:

Ingredienser til Brownie med Karamelchokolade:

Brownie:

(20 cm springform – 6-8 personer)

  • 160 g mørk chokolade
  • 160 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3/4 tsk salt
  • 85 g mel

Lys Karamelchokolade:

  • 120 g Hvid chokolade
  • 40 g sukker
  • 1 dl fløde
  • 1 nip salt

Mørk Karamelchokolade:

  • 120 g Mørk chokolade
  • 40 g sukker
  • 1 dl fløde
  • 1 nip salt

Andet:

  • Karamelkugler
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde til brownie med karamelchokolade:

Brownie:

  1. Smelt chokolade og smør i en gryde
  2. I en skål piskes sukker og æg til en luftig æggesnaps
  3. Bland den smeltede chokoladesmør i æggesnapsen og vend rundt til en chokoladeæggesnaps
  4. I en skål blandes mel, vaniljesukker og salt, som vendes i æggesnapsen
  5. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden og hæld dejen her (undlad at smøre siderne på springformen, da du gerne vil have at brownien hæver op af siderne
  6. Bag brownien ved 185 grader i 25-30 minutter
  7. Stil herefter brownien på køl til den skal pyntes og spises og lav de 2 slags karamelchokolader

 

Karamelchokolade:

  1. Begge karamelchokolader laves på samme måde dog hver for sig, så du får en lys karamelchokolade og en mørk karamelchokolade
  2. Kom sukker i en gryde og lad det smelte ved mellem varme – uden at røre i det, da dette vil give klumper (Hav tålmodighed)
  3. I en anden gryde opvarmes fløden til lige under kogepunktet
  4. Chokoladen hakkes og kommes i en skål
  5. Når sukker er helt smeltet, hældes den varme fløde over i sukkeret under omrøring (OBS: det vil boble godt op under omrøring)
  6. Den varme karamel hældes til sidst over den hakkede chokolade
  7. Lad den stå 1 minut hvorefter det hele røres til en blød karamelchokolade
  8. Lad karamelchokoladen køle af til den er smørbar.
  9. Gentag med begge slags chokolade

Samling af brownie med karamelchokolade:

  1. Befri brownien fra springformen
  2. Placer skiftevis lys og mørk karamelchokolade på brownien og “tvist” den rundt med en ske dyppet i vand
  3. Drys med karamelkugler og rød skovsyre, hvis du ønsker samme look som min kage
  4. Velbekomme!

TIP: Hvis du laver både brownie og karamelchokolade dagen før, så sæt begge dele på køl om natten, og om morgenen tages karamelchokoladen ud på køkkenbordet, så den bliver tempereret og lettere at smøre ud på brownien

 

Hvis du også er helt vild med brownies, så skal du helt sikker prøve denne brownie med nødder og chokolade

Brownie-med-karamelchokolade

Brownie-med-karamelchokolade img_7644

2 kommentarer

  • Line

    Århh ! Den kage må jeg da bare bage!!!

    Hvis nu man kun har en springform der er 25cm i diameter – hvad tænker du som om mængderne skal jeg gang med 1.5 eller? 🙂

    På forhånd tak

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvor lækkert! Jo det tænker jeg vil være fint. Evt brownie med x2 og karamelchokolade X1,5 ellers tænker jeg du får et meget tykt lag karamelchokolade 🙂 god bagelyst

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkage med marcipan og smørcreme