Brownie med moussebomber og bær

Rabarberkage med marcipan og smørcreme

Rabarberkage

Rabarbersæsonen er her snart og det betyder selvfølgelig nybagt rabarberkage! Jeg elsker rabarber og kan bruge det i en masse sammenhænge. Jeg har i denne kage brugt rabarber på tre måder. Der er tilsat rabarberstykker til kagen. Kagen indeholder en rabarberkompot og tilsidst indeholder smørcremen også rabarberkompot.

En masse lækker rabarbersmag i denne kage er du helt sikker på at finde. Kagen er så fin og en lille udfordring, hvis du ønsker at kaste dig ud i fler-lags-kager med smørcreme. Smørcremen er en smørcreme der er kælet for, da denne indeholder en bund af marengs. Rabarberkagen er bagt i 3 små springforme af 12 cm, hvilket er perfekt til at lave en “lille” og høj kage. I rabarberkagen er der desuden tilsat marcipan, hvilket giver en ekstra lækker sødme! God bagelyst!

 

Ingredienser til rabarberkage med marcipan og smørcreme

(Rabarberkage til 8-10 personer)

Rabarberkage med marcipan:

  • 3 æg
  • 180 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 170 g smeltet smør
  • 180 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 160 g marcipan i tern
  • 185 g rabarber i tern

 

Rabarberkompot:

  • 300 g rabarber i tern (tilsæt 1 spsk vand hvis de er friske)
  • 60 g sukker
  • Rød frugtfarve
  • 2 spsk majsstivelse + 4 spsk vand

 

Rabarbersmørcreme:

  • 150 g æggehvide = ca. 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 225 g stuetempereret smør
  • 1,5 spsk rabarberkompot

 

Fremgangsmåde til rabarberkage med marcipan og smørcreme

 

Rabarberkage med marcipan:

  1. Pisk æg, sukker og vaniljepaste til en luftig æggesnaps
  2. Smelt smør og vend det i æggesnapsen
  3. I en anden skål blandes mel, bagepulver og salt
  4. Det tørre sies i æggesnapsen og vendes rundt
  5. Til sidst vendes tern af marcipan og rabarber i kagedejen
  6. Beklæd 3 små springforme af 12 cm med bagepapir i bunden og fordel kagedejen i de tre forme
  7. Bag rabarberkagerne i 180 grader varm ovn i 30-35 minutter – stik eventuelt med en nål, for at se om dejen hænger fast
  8. Tag rabarberkagerne ud af ovnen og lad dem køle helt ned – sæt dem eventuelt på køl indtil de skal bruges, eller lad dem stå på køkkenbordet til dagen efter

Rabarberkompot:

  1. Rabarber og sukker kommes i en gryde (tilsæt lidt vand hvis dine rabarber er helt friske)
  2. Lad rabarberne koge helt ud (tager ca. 10-15 minutter)
  3. Bland majsmel og vand i et glas, og tilsæt det rabarberkompotten, så den tykner lidt
  4. Lad rabarberkompotten koge godt igennem
  5. Kom rabarberkompotten på glas eller bøtte og lad den blive helt afkølet til den skal bruges

 

Rabarbersmørcreme:

  1. I en skål blandes sukker og æggehvider (denne skål skal kunne tåle at komme over vandbad)
  2. Sæt skålen over vandbad og pisk i massen, lad massen opvarme til ca. 65 grader under piskning
  3. Hæld herefter sukker/hvidemassen i en skål – og massen piskes indtil den er stuetemperatur (tog ca. 15-20 minutter for mig – tip pisk et sted hvor køkkenvinduet kan stå åben og tilføje frisk kold luft)
  4. Når du har pisket en luftig marengs, som er kølet ned, tilsættes den stuetempereret smør lidt af gangen
  5. Smørret piskes ind i marengsen til den er pisket til en luftig smørcreme (SE TIP FORNEDEN HVIS SMØRCREME SKILLER)
  6. Til sidst vendes 1 spsk rabarberkompot i smørcremen og smørcremen er nu klar
  7. Kom smørcremen på sprøjtepose med en rund tyl og nu til samling af kagen

 

Samling af rabarberkage:

  1. Placer den første rabarberkage på det ønskede fad
  2. Smør rabarberkompot på midten af kagen og sprøjt en cirkel af smørcreme rundtomkring, så rabarberkompotten er lukket inde
  3. Placer herefter en rabarberkage oven på smørcreme og gentag som før
  4. 3. og sidste rabarberkage placeres oven på smørcreme og danner låget på kagen – sæt kort kagen på køl (ca. 5 minutter) inden du smører resten af kagen op
  5. Efter køl sprøjter du siderne til med smørcreme
  6. Glat siderne ud med en spatel og skrab siderne næsten ned til kagebundene
  7. Pynt toppen med frisk frugt og smørcreme
  8. Sæt kagen på køl så den sætter sig, server herefter kagen!

Velbekomme!


TIP:
SKILLER SMØRCREMEN?

Måske smørcremen er blevet for kold: Hæld den så tilbage i skålen over vandbadet og lun den kort til “grynene” er opløst og du har en blank masse. Hæld herefter smørcremen tilbage i skålen og pisk den til en fast smørcreme igen (dette tager maks 1 minut).

Måske smørcremen er for varm: Hvis smørcremen omvendt er smeltet fordi den ikke var afkølet nok inden tilsætningen af smør, sæt den da på køl et kort øjeblik, og pisk herefter videre.


 

Hvis du også elsker rabarberkage, og har lyst til at prøve flere opskrifter, skal du prøve denne rabarber blondie med marengs.

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Rabarberkage img_7466 img_7468

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie med moussebomber og bær