Chokolade brød

Chokolade brød er virkelig en ny kage for mig, en GOD kage! En kage der er super nem at lave og perfekt at spise til eftermiddagskaffen. Denne opskrift er lavet på en gærdej med smør samlet med en chokoladeremonce, lavet på smør, sukker og kakao samt drysset med god hakket chokolade. Remoncen giver en dejlig saftig midte, og det gode er, at det bliver i brødet, fordi det er bagt i en form. Brødet kan nemt spises som det er, skåret i skiver, men det kan også nemt toppes med yderligere chokolade eller måske et lag smør?

Opskriften giver to chokolade brød, men for at lave lidt andet lavede jeg den ene del dej til lækre chokolade snegle – se billede i bunden af opskriften. Dette kan selvfølgelig også gøres med hele dejen, og så skærer man bare pølsen i skiver og bager dem som snegle.

Ingredienser til chokolade brød:

Antal: 2 brød i alm brødkorn (eller 1 brød og 7 snegle)
Hævedtid: 2x 1 time
Sværhedsgrad: Let

Gærdej:
  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk citron skal
  • 1 æg
  • 500 -550 g mel
  • 75 g smør
  • 1 nip salt
  • 1 æg til pensling
Chokoladeremonce:
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk kakao
  • 100 g mørk chokolade
Sukkerlage:
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde til chokolade brød:

Gærdej:
  1. Lun mælken til fingervarm
  2. Opløs gær med mælken
  3. Tilsæt sukker, citron og æg og rør rundt
  4. Tilsæt nu mel og lad dejen røre godt sammen
  5. Tilsæt salt og smør og rør dejen glat (klart en fordel, hvis du har en røremaskine, men håndkraft kan også lade sig gøre)
  6. Lad dejen hvile og hæve i 1 time
  7. Lav imens remonce
Remonce:
  1. Bland smør, sukker og kakao sammen til en cremet masse
  2. Hak chokolade og gem til senere
Samling af chokolade brød:
  1. Rul dejen ud til en rektangel
  2. Smør remoncen ud i et tyndt lag på dejen
  3. Drys hakket chokolade på hele overfladen
  4. Rul dejen sammen til en pølse
  5. Halver pølsen i to stykker
  6. Skær pølsen op på midten, så alle lagene kommer til syne
  7. Twist de to dele over hinanden og kom dem i en brødform med bagepapir
  8. Lad chokoladebrødet hæve i 45 minutter til dejen har hævet til formkanten
  9. Gentag med det andet brød eller lav det til små snegle som på billedet
  10. Imens brødet hæver kan sukkerlagen laves
Sukkerlage:
  1. Kom sukker og vand i en gryde
  2. Kog massen sammen og lad det småsimre i 5-10 minutter
  3. Lad det herefter afkøle indtil det skal pensles på det bagte chokolade brød
Bagning af chokolade brød:
  1. Pensel det nu hævede chokolade brød med sammenpisket æg
  2. Bag brødet ved 200 grader i forvarmet alm luft ovn i 30-35 minutter, til brødet er gyldent
  3. Lad brødet afkøle let hvorefter det pensles med sukkerlagen, hvilket givet et blankt udseende
  4. SPIS!

Velbekomme!



Hvis du er vild med nemme kager som former sig som et brød, bagt i en brødform – så skal du prøve følgende bananbrød. Ingen gærdej, men blot en kagedej bagt som bananbrød! banankage-aka-bananbroed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *