Nemme hindbær flødeboller med digestive kiks

nemme-hindbær-flødeboller

Indeholder reklame for Callebaut og reklamelinks markeret med*

Noget jeg elsker at lave, er flødeboller. Nemme hindbær flødeboller lavet på nemme digestive kiks. Det er en nem måde at lave flødeboller på, hvis man har digestivekiks stående i skabet. Hindbær flødebolleskummet er lavet på en sej marengs tilsat en masse frysetørret hindbær – hvilket giver den dejligste smag og fineste farve (tilsat lidt ekstra rød pastafarve). Opskriften er lige at gå til, og her er den 🙂

Ingredienser til nemme hindbær flødeboller med digestive kiks:

Antal: 8 stk
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Sprøjtepose*, Rund tyl*, Termometer*

Hindbærskum:
  • 110 g sukker 
  • 0,5 dl vand
  • 2 tsk glucose sirup 
  • 2 æggehvider 
  • 1 spsk sukker (til æggehviderne som piskes)
  • 2 spsk frysetørret hindbær* (Knust til støv)
  • Rød pastafarve* (til at tone den lyserøde)
Andet:
  • 8 digestive kiks
  • 300 g Hvid Chokolade* (Måske mere alt efter hvilken beholder du dypper i)
  • Frysetørret hindbær* (Knust til støv)

Fremgangsmåde til nemme hindbær flødeboller med digestive kiks:

Hindbærskum:
  1. I en gryde laves en sirup af sukker, vand og glucose sirup
  2. Imens kommes æggehvider i en skål
  3. Når sirup er ved at have nået omkring 112 grader piskes æggehviderne hvide og luftige med 1 spsk sukker
  4. Når sirup er 117 grader er den klar til at blive hældt ned i de piskende æggehvider
  5. Pisk kraftigt og lad æggehviderne og siruppen blive til en luftig og sej flødebolleskum
  6. Når flødebolleskummet er pisket og afkølet vendes hindbærstøv i (Jeg har knust det i en morder)
  7. Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med en rund tyl
  8. Sprøjt flødebolletoppe på digestive kiks (eller bag dem selv)
  9. Lad flødebollerne sætte sig i 15-20 minutter, hvorefter de overtrækkes i hvid chokolade
Chokoladeovertræk:
  1. Temperer den hvide chokolade (Maks 29-30 grader) i mikroovnen og kom det i et glas eller bøtte, hvor flødebollen kan dyppes i
  2. Dyp alle flødebollerne i den hvide chokolade og drys med lidt hindbærstøv
  3. Lad chokoladen sætte sig og server
  4. Opbevar på køl i en tæt beholder

Velbekomme!

Hvis du er lige så vild med flødeboller som jeg, så skal du prøve disse med passionsfrugt og mango!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *