Koldhævede Semlor – Svenske fastelavnsboller

koldhævede-semlor

Reklamelinks er markeret med*

Fastelavnsboller har mange former, farver og smage. Disse koldhævede semlor er de traditionelle svenske fastelavnsboller, som består af en bolle med fyld. Disse semlor er en luksus udgave, hvor der er tilsat vaniljecreme til den ellers normale marcipanfyld og flødeskum. Dejen er koldhævet, da den bliver ekstra saftig og luftig af den proces. Vaniljecremen og marcipanfyldet kan laves dagen før, hvor dejen også sættes på køl til koldhævning. Dagen hvor fastelavnsbollerne skal spises samles de, bages og pyntes. Velbekomme 😉

Ingredienser til koldhævede semlor – svenske fastelavnsboller:

Antal: 9 stk
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Sprøjtepose, Stjernetyl*

Gærdej:
Marcipanfyld:
  • 100 g marcipan
  • 20 g flormelis
  • 0,3 dl mælk
Vaniljecreme:
Andet:
  • 5 dl fløde
  • Flormelis til pynt

Fremgangsmåde til semlor – svenske fastelavnsboller

Gærdej:
  1. Bland mælk, gær, sukker, vanilje og æg i en skål og rør det sammen
  2. Tilsæt herefter 3/4 af melet og kardemomme og rør det sammen
  3. Kom smør hakket i tern i gærdejen sammen med resten af melet og salt og lad dejen røre til den er glat og smidig (hvis du har en røremaskine tager dette mellem 10-15 minutter)
  4. Kom gærdejen i en beholder smurt med neutralolie og lad det hvile på køkkenbordet i ca. 1 time
  5. Stil herefter dejen på køl i 12-14 timer natten over
Marcipanfyld:
  1. Bland ingredienserne i en skål til det får en cremet konsistens
  2. Kom marcipanfyldet på en sprøjtepose
Vaniljecreme:
  1. Kom æg og sukker i en gryde og rør det sammen med majsstivelse
  2. Tilsæt herefter vanilje og mælk
  3. Sæt herefter gryden på mellem varme og rør i den til vaniljecremen begynder at tykne
  4. Lad den slå bobler i 1-2 minutter hvorefter den er færdig og skal afkøles
  5. Kom vaniljecremen i en skål med film over og lad det stå på køl indtil anvendelse og samling af de koldhævede semlor
  6. Når vaniljecremen er afkølet kommes den på en sprøjtepose
Afbagning af semlor:
  1. Tag dejen fra køl og form herefter 9 boller af dejen
  2. Sæt bollerne på en bageplade og lad dem hæve i ca. 40 minutter under et fugtigt klæde
  3. Bag bollerne ved 200 grader alm luft i ca. 12-15 minutter – til gyldne
  4. Lad dem køle næsten helt af inden de samles med de resterende elementer og pyntes
Samling af semlor:
  1. Pisk flødeskum til en let skum og kom det på en sprøjtepose med en stjernetyl*
  2. Skær herefter en trekant i toppen af bollen og tag “låget” af (se billede nedenfor)
  3. Fyld herefter først vaniljecreme i hullet i bollen og herefter marcipanfyld
  4. Sidst sprøjtes flødeskum rundt på bollen
  5. Det trekantede låg placeres på flødeskummet
  6. Drys med flormelis og gentag med resten
  7. Server med det samme 🙂

Velbekomme!

Er du helt vild med fastlavnsboller, så skal du prøve disse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *