Koldhævede fastelavnsboller med vaniljecreme og rubychokolade (advarsel: de smager himmelsk!)

koldhævede-fastelavnsboller

Indeholder reklame for Callebaut. Reklamelinks er markeret med *.

Fastelavnsboller er noget af det lækreste, både ved fastelavnstid og resten af året (hvis du spørger mig). Disse koldehævede fastelavnsboller med vaniljecreme og rubychokolade er super nemme, fordi dejen blot skal koldhæve natten over og så er klar dagen efter. Jeg er begyndt at koldhæve mange af mine gærdeje, da jeg synes det giver en mere saftig dej som holder sig fugtig længere end hvis ikke de bliver koldhævede. Disse fastelavnsboller er lavet med en hjemmelavet vaniljecreme (se nedenfor), marcipan (ren rå) og ruby chokolade* fra Callebaut. En perfekt kombination til den lyserøde elskende type!

Opskriften er forholdsvis nem at gå til og kan med fordel forberedes dagen før de skal bages og serveres. På dagen de skal serveres skal de koldhævede fastelavnsboller blot rulles ud, samles og bages + pyntes med chokolade – og så er de klar til servering. Velbekomme 🙂

Ingredienser til fastelavnsboller med vaniljecreme og rubychokolade:

Antal: 12 koldhævede fastelavnsboller
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 1-2 timer + bage og køletid

Gærdej:
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 10 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljepasta*
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 nip salt*
  • 70 g smør
Vaniljecreme:
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsmel
  • 2 tsk vaniljepasta*
  • 1,5 dl letmælk
Fyld i de koldhævede fastelavnsboller:
Pynt:

Er du også helt vild med fastelavnsboller? Så skal du prøve disse fastelavnsboller af wienerdej eller med karamelcreme.

Fremgangsmåde til koldhævede fastelavnsboller med vaniljecreme og rubychokolade:

Gærdej:
  1. Bland mælk, gær, sukker, vanilje og æg i en skål og rør det sammen
  2. Tilsæt herefter 3/4 af melet og kardemomme og rør det sammen
  3. Kom smør hakket i tern i gærdejen sammen med resten af melet og salt og lad dejen røre til den er glat og smidig (hvis du har en røremaskine tager dette mellem 10-15 minutter)
  4. Kom gærdejen i en beholder smurt med neutralolie og lad det hvile på køkkenbordet i ca. 1 time
  5. Stil herefter dejen på køl i 12-14 timer natten over
Vaniljecreme:
  1. Kom æg og sukker i en gryde og rør det sammen med majsstivelse
  2. Tilsæt herefter vanilje og mælk
  3. Sæt herefter gryden på mellem varme og rør i den til vaniljecremen begynder at tykne
  4. Lad den slå bobler i 1-2 minutter hvorefter den er færdig og skal afkøles
  5. Kom vaniljecremen i en skål med film over og lad det stå på køl indtil anvendelse og samling af de koldhævede fastelavnsboller
Samling af koldhævede fastelavnsboller:
  1. Dagen efter tages dejen ud af bøtten og rulles ud til 0,75-1 cm tykkelse på et let meldrysset bord
  2. Skær 12 firkanter af dejen
  3. Fordel marcipanen, vaniljecremen og ruby chokoladen på alle firkanterne
  4. Luk de koldhævede fastelavnsboller sammen ved at trykke siderne sammen
  5. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 30-40 minutter ved stuetemperatur med et fugtigt klæde henover
  6. Pensel fastelavnsbollerne med lidt vand, så de ikke er tørre i overfladen, hvis det fugtige klæde ikke har holdt dem fugtige nok
  7. Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader alm luft i ca. 12-14 minutter til gyldne
  8. Køl fastelavnsbollerne lidt af hvorefter de kan pyntes med ruby chokolade
Pynt:
  1. Smelt ruby chokolade i mikroovnen i en skål
  2. Fordel chokoladen på fastelavnsbollerne, når de er let lune og drys med ruby crisppearls
  3. Server med det samme

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *