Fyldte chokolader med kirsebærfyld

Reklame for Skælskør Frugtplantage. Reklamelinks er markeret med*.

Fyldte chokolader, konfekt og snacks er en fast ting på de danske juleborde i julen. Måske du er en af dem, der godt kan lide at lave tingene selv? Hvis, så skal du prøve disse lækre fyldte chokolader med kirsebærfyld lavet med mørk chokolade. Det lækre kirsebærfyld er lavet på Skælskør Frugtplantages pureret kirsebærsauce, som er en færdig kirsebærsauce der er nem ay anvende lige fra karton. Og det bedste er, at den er uden klumper af kirsebær. Følg blot opskriften, og så får du de dejligste fyldte chokolader med kirsebærsauce.

Ingredienser til fyldte chokolader med kirsebærfyld

Antal chokolader: ca. 40 stk.
Sværhedsgrad: Svær
Redskaber: Chokoladeforme*, chokoladefarve*,

Kirsebærfyld:
  • 1 dl Kirsebærsauce (pureret) Skælskør Frugtplantage
  • 0,5 dl fløde
  • 1 husblas
Chokoladeskaller:

Fremgangsmåde til fyldte chokolade med kirsebærfyld:

Kirsebærfyld:
  1. Kom kirsebærsauce og fløde i en gryde og lad det varme op til det næsten begynder at boble
  2. Imens udblødes husblas i en skål med massere af vand
  3. Når saucen er opvarmet og husblas blødt kommes husblas i saucen
  4. Kom kirsebærfyldet i en beholder og lad det afkøle helt, inden det kommes på en sprøjtepose
Farver i chokoladeskaller:
  1. Smelt ønsket chokoladefarve og pensel/sprøjt farver i chokoladeformene (jeg bruger en tandbørste til at sprøjte)
  2. Sæt formene på køl imellem hver farve
  3. Smelt sidst hvid chokoladefarve og pensel hele formen med dette (jeg bruger en almindelig pensel)
Chokoladetemperering:
  1. Temperer den mørke chokolade i mikroovnen
  2. Smelt chokoladen ved at give den 5-10 sekunder ad gangen
  3. Gentag indtil chokoladen opnår 33-35 grader
  4. Fordel chokoladen jævnt i formene og hæld derefter den resterende chokolade ud, så det kun er siderne der er fyldt med chokolade og dermed plads til kirsebærfyld
  5. Sæt formene på køl indtil chokolade har sat sig helt
Kirsebærfyld og lukning af chokoladeskaller:
  1. Fyld de faste chokoladeskaller med kirsebærfyld (gør plads til at kunne lukke med chokolade)
  2. Smelt den resterende chokolade (hvis den ikke er flydende endnu) og luk hullerne med chokolade
  3. Skrab siderne og overfladen af, så chokoladerne ikke har kanter på formen.
  4. Sæt formen på køl igen indtil de har sat sig helt
  5. Bank de fyldte chokolader med kirsebærfyld ud (hvis de ikke kommer ud, er chokoladen formentlig blevet varme for meget under smeltning)

Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *