Flødebolle rensdyr med kaffe

Reklame for Callebaut & Mona Lisa Decorations. Reklamelinks er markeret med *.

Disse flødebolle rensdyr er den sødeste lille flødebolle lavet som et sødt rensdyr på karamel chokolade (Gold fra Callebaut). Opskriften er forholdsvis simpel og kræver blot; en chokoladeskal, flødebolleskum, marcipanbund, øjne, gevir af chokolade og gulsstøv og rød tud af en m&m. De forskellige dele af chokolade kan nemt laves lidt i forvejen hvor flødebolleskummet og marcipanen helst skal laves lige inden det hele samles.
flødebolleskummet er lavet med kaffesmag, hvilket er vildt godt, hvis man altså kan lide kaffe. Hvis ikke kan kaffen blot skriftes ud med vand.

Ingredienser til flødebolle rensdyr med kaffe:

Antal: 4 stk (7 cm diameter)
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Udstikker* ca. 7 cm, Silikoneforme* 7 cm

Chokoladeskaller og gevir:
  • 200 g Gold Chokolade (Callebaut)
  • Guldstøv (Mona Lisa Decorations)
Marcipanbunde:
  • 100 g marcipan
Flødebolleskum med kaffe:
  • 75 g sukker
  • 0,3 dl kaffe (espresso shot)
  • 2 tsk glucose
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk sukker
Pynt:
  • Guld pulver (Mona Lisa Decorations)
  • M&M’s til rød tud
  • Øjne (mine er fra Mona Lisa Decorations, men de er nemme at lave ud af hvid og mørk chokolade)

Fremgangsmåde til flødebolle rensdyr med kaffe:

Chokoladeskaller og rensdyrsgevir:
  1. Smelt og temperer Gold chokoladen eller anden karamel chokolade
  2. Fordel chokoladen i silikoneformen (ca 7cm i diameter for hver halvkugle)
  3. Sørg for hele kuglen er beklædt med chokolade og hæld den resterende chokolade ud
  4. Lad halvkuglerne sætte sig på hovedet med hullet nedad på køl
  5. Kom den overskydende chokolade i en sprøjtepose og sprøjt små gevirer
  6. Når skallerne og gevir er afkølet helt, poppes skallerne ud af silikonen
  7. Gevir pensles med guldstøv
  8. Varm spidsen af en kniv og skær to små huller i toppen til de to gevir – gentag med resterende forme
Marcipanbunde:
  1. Rul marcipanen ud og udstik bunde tilpasset til silikoneformenes størrelse og hermed chokoladeskallerne
  2. Bag marcipanen i ovnen ved 190 grader alm luft i 6-8 minutter – til gyldne
  3. Afkøl
Flødebolleskum med kaffe:
  1. I en gryde blandes sukker, kaffe og glucose sirup
  2. Det koges op til en flydende sirup indtil det har en temperatur på 117
  3. Lige inden siruppen når sin rette temperatur piskes æggehvider og sukker sammen i en skål, til det bliver lyst og luftigt
  4. Hæld nu den 117 grader varme sirup i æggehviderne under piskning og pisk indtil massen er luftig, cremet og afkølet 10-15 minutter
  5. Kom flødebolleskummet på en sprøjtepose
Samling af flødebolle rensdyr med kaffe:
  1. Sprøjt flødebolleskum i halvkuglerne og placer dem på en marcipanbund – gentag med resten
  2. Smelt lidt chokolade og sæt øjne og næse fast med dette
  3. Opbevar på køl indtil servering

Velbekomme 🙂

Er du vild med flødeboller og søde dyr? Så skal du helt sikker slå et smut forbi disse søde påskeharer 🙂

flødebolle rensdyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *