Crinkle cookies

Reklamelinks er markeret med *.

Crinkle cookies, krakelerede cookies, snebolde cookies, cookies som har mange navne. Crinkle er noget som jeg stødte meget på, men jeg boede i USA, og jeg havde aldrig før set det i Danmark. Men nu tænkte jeg, at det var på tide, at crinkle cookies kom på bloggen. Det er cookies, som er rullet i flormelis, og efterfølgende bagt – hvorefter de krakelerer under bagning. De er lavet på en normal cookiedej blot tilsat kakao, som giver både smag og farve. De har lidt et vinterligt look, og jeg tænke derfor ikke kun det er en cookie, som hører december til, men hele vinteren 🙂 God bagning!

Ingredienser til crinkle cookies:

Antal: 20 stk
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 30 minutter

Crinkle cookies:
  • 100 g hvidt sukker
  • 85 g brun farin
  • 120 g stuetempereret smør
  • 2 æg
  • 1/2 dl fløde
  • 200 g kagemel (min er denne*)
  • 1 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 2 spsk kakao
  • 60 g mørk chokolade chips
  • Flormelis

Fremgangsmåde til crinkle cookies:

Crinkle cookies:
  1. Kom sukker, farin og stueblødt smør i en skål og pisk det sammen
  2. Tilsæt herefter under piskning de to æg og pisk massen til lys og luftig
  3. Tilsæt fløde og pisk med
  4. I en anden skål blandes mel, natron, salt og kakao
  5. Vend så alle de tørre ingredienser i de våde ingredienser, så massen bliver tyk og klistret
  6. Vend til sidst chokolade i crinkle cookie dejen
  7. Sæt dejen på køl i 12-24 timer (så udvikles smagen og cookies bliver mere thewy)
  8. Når dejen er kold og fast rulles 20 små kugler af dejen som trilles i flormelis og placeres på en bageplade (dejen vil flyde ud)
  9. Bag crinkle cookies ved 190 grader almindelig luft i 8-10 minutter
  10. Afkøl og spis!

Velbekomme!

Er du også helt vild med alle slags cookies, så skal du prøve mine ynglings festlige cookies HER!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *