Karamelblondie med guld

Reklame for Callebaut/Mona Lisa. Reklamelinks er markeret med*

De sjoveste desserter er dem, hvori der er en masse chokolade. Denne lækre dessert er en af dem og den er lavet på en svampet karamelblondie med guld. Den er lavet mere eller mindre på GOLD chokolade* fra Callebaut. Det er og bliver min ynglingschokolade, og det er selvfølgelig også en der skal serveres til nytår. Desserten består af blondiebunden, en vaniljeis – hjemmelavet* eller købt, og så en chokoladekupel udstukket med huller. Sidst er den pyntet med guldstøv fra Mona Lisa og rød Skovsyre. Glæd dig! måske du skal lave den til dine gæster næste gang?

Hvis du ønsker en sauce til desserten vil jeg anbefale en mangopuree eller en chokoladesauce. Her er opskriften:

Ingredienser til karamelblondie med guld:

Antal personer: 4 stk
Sværhedsgrad: Mellem
Arbejdstid: 2-3 timer
Redskaber: Udstikker* (Her anvendt7 cm), silikoneforme* (7 cm), tyller af 1,5-2 cm størrelse.

Karamelblondie:
  • 80 g sukker
  • 2 æg
  • 90 g smør
  • 160 g Gold chokolade* (Callebaut)
  • 50 g mel
  • 1 nip salt
  • 50 g Gold chokolade (Callebaut)
Chokoladekupler:
  • 200 Gold chokolade (Callebaut)
Andet:
  • Vaniljeis (hjemmelavet* eller købt)
  • Guldstøv (Creative Gold Metallic Powder – Mona Lisa)
  • Rød Skovsyre

Fremgangsmåde til karamelblondie med guld:

Karamelblondie:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af sukker og æg
  2. Imens smeltes smør i en gryde
  3. Når smør er smeltet, tages det af varmen og tilsættes gold chokolade
  4. Vend herefter smør/chokolademassen i æggesnapsen
  5. Si herefter mel og salt i massen
  6. Beklæd en firkantet form på 18×18 cm med bagepapir
  7. Hæld dejen deri og drys med gold chokolade
  8. Bag karamelblondien ved 160 grader i 17-20 minutter
  9. Afkøl helt inden den udstikkes og samles med chokoladekuplen og is
Chokoladekupler:
  1. Temperer gold chokoladen efter anvisning (maks 28-29 grader ved mikroovn)
  2. Fordel chokoladen i silikonekuplerne (silikoneform*) og sørg for at hele kuplen er dækket
  3. Vend herefter silikoneformen på hovedet og ryst den overskydende chokolade af, så du blot opnår en tynd skal
  4. Skrab siderne af
  5. Sæt silikoneformen på køl og lad chokoladen sætte sig helt
  6. Befri herefter chokoladekuplerne fra formen
  7. Placer dem på en flad overflade
  8. Opvarm herefter små tyller og udstik ønskede huller i formen, så den giver et kig ind til midten af desserten
  9. Opbevar i en lufttæt beholder – enten på køl eller et koldt sted indtil anvendelse
Pynt:
  1. Udstik karamelblondien med en passende udstikker til chokoladekuplerne
  2. Placer en kugle vaniljeis på bunden
  3. Placer herefter chokoladekuplerne på bundene og drys med guldstøv
  4. Pynt af med rød skovsyre og evt cirkler af den udstukket chokolade

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *