Hjemmelavet is er en let og god ting at lave til dessert. Det tager ikke lang tid, og så smager det jo bare godt! Om du har en ismaskine eller ej, så bliver det godt. Isen bliver dog mere fast i det uden ismaskine, men smager fantastisk stadigvæk. Hvem har ikke lidt fløde tilovers her efter julen? Få brugt fløderesterne og lav denne gode vaniljeis!
Indgredienser:
- 4 æggeblommer
- 110 g sukker
- 1 vaniljestang
- 0,5 L fløde
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommer og sukker sammen til luftig æggesnaps.
- Tilsæt vanilje korn, som er vendt med lidt sukker og pisk igen.
- Pisk fløden og vend den i æggesnapsen.
- Hæld ismassen i en ønsket form, og stil på frys.
- Hvis du er så heldig at have en ismaskine, så kan du køre ismassen på denne, og sætte på frys efterfølgende.
Nyd isen med smeltet chokolade eller hvad du synes passer til.
Velbekomme!
One thought on “Hjemmelavet vaniljeis”