Kransekage 2021


Reklamelinks er markeret med*.

Jeg skal som sædvanlig lave kransekagen og i år er den formet som 2021 plus en masse løse kransekager. Mine kransekager er i år dyppet i karamelchokolade og pyntet med glasur af flormelis og æggehvider samt drysset med guldstøv.

Ingredienser til kransekage 2021:

Antal personer: ca 15-20 (15 små stykker og 2021 med en højde på 26 cm)
Sværhedsgrad: mellem
Redskaber: Lineal, sprøjtepose*, rund tyl*, transfersheets*.

Kransekagemasse:
  • 85 g æggehvider
  • 270 g flormelis
  • 700 g marcipan
  • 100 g mandelmel
Chokolade:
Glasur:
  • 1 bæger Æggehvide (tilpas lidt ad gangen)
  • 200 g Flormelis

Fremgangsmåde til kransekage 2021:

Kransekagemasse:
  1. I en skål blandes æggehvider og flormelis til en samlet masse
  2. I en anden skål røres marcipanen sammen så den bliver lidt blød
  3. Tilsæt herefter lidt efter lidt den flydende masse sammen med mandelmel
  4. Rør ingredienserne sammen til de får en konsistens som er blød uden at være fedtet og klistret (hvis den er det, kan du tilføje lidt ekstra mandelmel)
  5. Kom herefter Kransekagemasse på køl i 3-4 timer eller natten over, den er helt kold og formbar
Samling af kransekage 2021:
  1. Lav 2 dele af Kransekagemassen på 180 g og rul dem til ca. 45 cm lange pølser
  2. Form disse til 2×2 tal
  3. Lav herefter et 1-tal af ca. 160 g marcipan – tilpasset højden af 2-tal
  4. Lav herefter et 0 af ca. 200 g tilpasset højden på de andre tal
  5. Lav små kransekager af den resterende Kransekagemasse, som kan pyntes ved siden af
  6. Opvarm ovnen til 190 grader alm luft
  7. Bag kransekagerne i ca. 10-14 minutter på en dobbeltplade (så du undgår at de bliver brændte i bunden) til de er gyldne
  8. Afkøl inden de dyppes i chokolade og placeres på transfersheets
Chokolade:
  1. Temperer chokoladen
  2. Dyp eller pensel chokoladen på bunden af tallene
  3. Dyp de resterende kransekager i chokoladen og lad dem tørre på bagepapir eller på transfer sheets med mønster på
Glasur:
  1. Lav en glasur af æggehvider og flormelis ved at tilsætte æggehvider lidt ad gangen til en mængde flormelis
  2. Pisk den til den er sej og hvid
  3. Kom glasuren på en sprøjtepose med rund tyl
  4. Sprøjt glasuren over kransekagen 2021 og de resterende stykker
  5. Lad det størkne

Server!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *