Reklamelinks er markeret med*.
Jeg skal som sædvanlig lave kransekagen og i år er den formet som 2021 plus en masse løse kransekager. Mine kransekager er i år dyppet i karamelchokolade og pyntet med glasur af flormelis og æggehvider samt drysset med guldstøv.
Ingredienser til kransekage 2021:
Antal personer: ca 15-20 (15 små stykker og 2021 med en højde på 26 cm)
Sværhedsgrad: mellem
Redskaber: Lineal, sprøjtepose*, rund tyl*, transfersheets*.
Kransekagemasse:
- 85 g æggehvider
- 270 g flormelis
- 700 g marcipan
- 100 g mandelmel
Chokolade:
- 250 g Gold chokolade (HER*)
- Transfersheets*
Glasur:
- 1 bæger Æggehvide (tilpas lidt ad gangen)
- 200 g Flormelis
Fremgangsmåde til kransekage 2021:
Kransekagemasse:
- I en skål blandes æggehvider og flormelis til en samlet masse
- I en anden skål røres marcipanen sammen så den bliver lidt blød
- Tilsæt herefter lidt efter lidt den flydende masse sammen med mandelmel
- Rør ingredienserne sammen til de får en konsistens som er blød uden at være fedtet og klistret (hvis den er det, kan du tilføje lidt ekstra mandelmel)
- Kom herefter Kransekagemasse på køl i 3-4 timer eller natten over, den er helt kold og formbar
Samling af kransekage 2021:
- Lav 2 dele af Kransekagemassen på 180 g og rul dem til ca. 45 cm lange pølser
- Form disse til 2×2 tal
- Lav herefter et 1-tal af ca. 160 g marcipan – tilpasset højden af 2-tal
- Lav herefter et 0 af ca. 200 g tilpasset højden på de andre tal
- Lav små kransekager af den resterende Kransekagemasse, som kan pyntes ved siden af
- Opvarm ovnen til 190 grader alm luft
- Bag kransekagerne i ca. 10-14 minutter på en dobbeltplade (så du undgår at de bliver brændte i bunden) til de er gyldne
- Afkøl inden de dyppes i chokolade og placeres på transfersheets
Chokolade:
- Temperer chokoladen
- Dyp eller pensel chokoladen på bunden af tallene
- Dyp de resterende kransekager i chokoladen og lad dem tørre på bagepapir eller på transfer sheets med mønster på
Glasur:
- Lav en glasur af æggehvider og flormelis ved at tilsætte æggehvider lidt ad gangen til en mængde flormelis
- Pisk den til den er sej og hvid
- Kom glasuren på en sprøjtepose med rund tyl
- Sprøjt glasuren over kransekagen 2021 og de resterende stykker
- Lad det størkne
Server!
