Flødeboller med frisk marcipan

img_5842

Her er opskriften på de letteste flødeboller. De er nemme hvis man har en form af silikone, med halvkugler. Så kan chokoladen nemlig støbes deri som halvkugler, og flødebolleskummet kan derefter fyldes i halvkuglerne, hvorefter der kan sættes en bund på af frisk marcipan.

 

Ingredienser til halvkugle flødeboller: 

(20 små flødeboller af 5 cm i diameter)

Chokoladeskaller:

  • 400 g hvid chokolade
  • Guldstøv

Flødebolleskum:

  • 75 g sukker
  • 0,3 dl vand
  • 1 tsk glukose ( hvis ikke du har dette, kan det undværes)
  • 1 bæger æggehvider (indeholder 2 æggehvider)

Bunde:

  • 100 g marcipan

Fremgangsmåde:

Chokoladeskaller:

  1. Drys guldstøv ned i de ønskede silikoneforme – jeg brugte disse silikoneforme Af 5 cm diameter.
  2. Hak chokoladen fint og kom den i en mikroovnsikker bøtte.
  3. Opvarm nu chokoladen lidt efter lidt (her taler vi om sekunder) til den opnår 27 grader.
  4. Det er vigtigt at den ikke stiger 27 grader, for så vil den ikke blive tempereret.
  5. Sørg derfor at du giver den evt. 5 sekunder af gangen til sidst.
  6. Når chokoladen er smeltet hældes den over halvkuglerne og vendes frem og tilbage til alle sider og kanter er dækket med chokolade.
  7. Skrab den overskydende chokolade af.
  8. Vend formen på hovedet, og ryst den resterende chokolade af, evt. ned på et stykke bagepapir (YES, her kan det godt svine lidt)
  9. Når du har fået den ønskede tykkelse på chokoladen, stilles formen på køl, til chokoladen er stivnet og du kan tage chokoladeskallerne ud af formen.
  10. Imens laver du flødebolleskummet.

 

Flødebolleskum:

  1. Kom sukker, vand og glukose i en gryde.
  2. Varm massen op til 117 grader.
  3. Når sukkermassen er nået ca. 110 grader, pisker du hviderne i en skål til de bliver let luftige.
  4. Når sukkermassen er nået 117 grader, hældes den i en tynd stråle over æggehviderne under kraftig piskning.
  5. Nu skal denne æggehvidemasse stå og piske til den er faldet meget i temperatur. Jeg vil skyde på en 20-25 minutter  – og til den er helt luftig og sej.
  6. Når flødebollmassen er luftig og sej, kommes den på sprøjtepose, hvorefter den fyldes i de nu helt hårde chokoladeskaller. (OBS: inden du sprøjter flødebollemassen i skallerne, skal skallerne poppes ud af silikoneformen).
  7. Fyld alle chokoladeskaller, og stil dem på køkkenbordet, mens du laver marcipanbundene

Bunde:

  1. Tag marcipanen og rul den ud med majsmel.
  2. Rul til ønskede tykkelse på bund.
  3. Udstik i passende størrelse til chokoladeskallerne.
  4. Pres hver bund på chokoladeskallerne med flødebolleskummet, så de hænger sammen.
  5. Nydes med det samme. Kan evt. gemmes et par dage (hvis de holder så længe 😉

 

Velbekomme!

img_5844

2 thoughts on “Flødeboller med frisk marcipan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *